Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Activiteiten > Activiteiten 2016 > Terugblik feestweek door Rob Schuur

Terugblik feestweek door Rob Schuur


Terugblik feestweek Noordhorn 2016

Al een aantal jaren werkten AJK Westerkwartier en Dorpsbelangen samen tijdens de feestweek. Ook dit jaar was de samenwerking wederzijds naar volle tevredenheid. 
Nadat AJK hun feest op zaterdag hadden gegeven in de tent werd er op zondag een kerkdienst gehouden met als gast spreker Jan van Dijk en de opkomst was groots te noemen, de stoelen waren allemaal bezet en tafels moesten worden aangesleept om hier zit plaatsen van  te maken.
Zelf een oude kerkbank welke staat in de hal van de Dorpsstee werd ingezet om zitplaats te creëren. 

Op de dinsdag werd er aan simultaan dammen gedaan hier was ook veel animo van de jeugd voor, en geklaverjast. 
De prijzen van klaverjassen gingen naar: nr 1 Rob Schuur nr 2 Piet de Jong en nr 3 Rinnert Draaisma. 

De woensdagmiddag stond in het teken van de jeugd er waren diverse activiteiten en een grote opkomst ruim 90 kids deden  hier aan mee. 

‘s’Avonds was er in de tent een ladies en mensnight met  tientallen standhouders en kraampjes en een echte mode show voor zowel de dames als de heren. 
De belangstelling was groots en alle modellen lieten zowel de kleding als zichzelf van hun beste kant zien. 

De bingo vond plaats op de donderdag avond ver over de  100 deelnemers waren hierbij aanwezig ook hier moesten de nodige stoelen en tafels worden aangerukt zodat iedereen die hieraan mee wilde doen een zitplaats had.We hebben  gemerkt dat voor de bingo veel animo is en zal dan ook een blijvertje zijn in de feestweek.

Vrijdag volley balllen. Wat een opkomst, ongekend, 12 teams hadden zich hiervoor opgegeven.
Bekende teams, nieuwe teams, maar vooral veel jeugd teams en dat doet ons deugd .
Voor de organisatie een hele opgave om dit allemaal in te delen en een strak wedstijdschema aan te houden en dat is ze gelukt.
Het ging er soms hard aan toe en de spanning was dan ook af en toe om te snijden want bijna  iedereen gaf zich helemaal.
Uiteindelijk werd de stand na een sidderende finale tussen  team De Zevenster 
en team Hummel tuintotaal als volgt nr1 team Hummel tuintotaal nr 2 team De Zevenster en volgens sommige  voor het eerst in de geschiedenis in de prijzen  nr 3  DB -team   

Vrijdag avond kwam de altijd nog populaire zanger Eltjo nog even langs en had de stemming er direct goed in. De drukte viel mee maar iedereen die er was, had het naar zijn of haar zin en er was voldoende ruimte om  te dansen.

Zaterdag was de zeskamp waar een zevental teams aan meededen
Het weer was goed het was warm, misschien wel wat te warm, uit voorzorg deelde de organisatie gekoelde flessen water uit om een beetje af te koelen en om niet uit te drogen.
De spellen waren weer interessant en soms moest je als team meer gebruik maken van tactiek en inzicht dan van kracht maar natuurlijk speelde ook af en toe  geluk een grote rol. 
Elk team ging er, zoals als elk jaar, ook weer voor de één wat meer dan de ander maar je kon wel merken dat gezelligheid met z’n allen een grote rol speelde.

Na de spellen in de praktijk was er natuurlijk de alom bekende theorie ronde 
Uiteindelijk is de uitslag van de zeskamp als volgt nr1 Hummel tuintotaal nr 2 de Truckers
en nr 3 Burgler

Voor de tweede keer hadden we een Tiroler avond met Rob Ronalds en wat een feest was het. We zijn wel wat feestjes gewend, maar deze was super. Niet alleen de bediening was gekleed in een Tiroler outfit, ook veel aanwezigen gingen als Tiroler gekleed, nog meer dan afgelopen jaar.
We hadden zelf Pino op bezoek kun je nagaan
Onze dank gaat uiteraard uit naar alle vrijwilligers, sponsoren en mensen die op welke wijze dan ook een bijdrage hebben geleverd aan deze mooie feestweek.
Namens het Bestuur van Dorpsbelangen
Rob Schuur