Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Activiteiten > Activiteiten 2008 > Ronde van Noordhorn 2008 > Verslag 3e ronde van Noordhorn

Verslag 3e ronde van Noordhorn

foto's winnaars meisjes en jongens van de dikkebanden race onder aan deze pagina.

 

De derde wielerronde in ons dorp verliep anders dan anders, minder deelnemers, minder publiek. Dit kwam o.a. doordat de voetbalwedstrijd Nederland – Rusland dezelfde avond werd gespeeld, maar ook door een wielerklassieker in Zeeland voor de vrouwen en meerdere wedstrijden in Nederland voor de Amateurs A.

Alles begon met de Dikke Banden Race, een leuk en spannend begin. De uitslag was als volgt: jongens: 1. Sander Kooistra, 2. Mathijs Geertsema en 3. Jelle Tamminga; meisjes: 1. Wendy Stoepker, 2. Isa Pijpker en 3. Lisa Brinkman. De tijden van deze snelle rijders en ook van de andere deelnemers zijn te vinden op www.rondevannoordhorn.nl.

De Amateurs A gingen daarna goed van start, maar helaas moest de wedstrijd tien ronden voor het einde worden gestaakt door een ongeluk op de Esdoornstraat. Maik Kikstra (3 jaar) stak met zijn fietsje over en werd overreden. Het jongetje is met een ambulance afgevoerd. Gelukkig was Maik een dag later alweer de oude. De wielrenners waren aangeslagen door het gebeurde, één van hen had schaafwonden en twee fietsen hadden schade.

In overleg werd besloten de vrouwen gewoon op tijd te laten starten. Na een aantal ronden kwamen Daniëlle Bekkering, Susanne Kuipers, Eyelien Bekkering en Helma de Jong in een kopgroep. Het peloton probeerde nog erbij te komen, maar tevergeefs. De uitslag van de vrouwen was daarom als hierboven genoemd. Dit betekent dat Daniëlle Bekkering een tweede titel in de Ronde van Noordhorn op haar naam kan zetten met dit keer haar zus Eyelien als goede derde. Als Noordhorn mogen we trots zijn op deze bijna plaatsgenoten! Binnenkort zal de 3e Ronde van Noordhorn worden geëvalueerd en zal worden besloten of er een vervolg komt.

 

Bedankje (binnengekomen op zondag 22 juni, de dag na de ronde van Noordhorn bij de redactie van Noordhorn Nu):

“Wij willen graag iedereen bedanken voor hun hulp en medeleven bij het ongeluk van Maik. Met Maik gaat het prima. Hij mocht na één nacht ziekenhuis weer naar huis en is weer helemaal de oude. Met vriendelijke groeten Klarisse, Richard en Maik Kikstra.”

 

winnaars meisjes dikkebanden race

 

 

winnaars jongens dikkebanden race