Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Activiteiten > Activiteiten 2010 > Feestweek 2010 > Van dag tot dag

Van dag tot dag

 

Maandag 14 juni

De aftrap van de feestweek dit jaar, hoe toepasselijk, met de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal. Te zien, horen en voelen (vuvuzela’s*) in de Dörpsstee op groot scherm. Toch nog bijna veertig dorpsgenoten die zich vrij konden maken om dit gezamenlijk te bekijken.

 

Dinsdagavond 15 juni

Traditiegetrouw, klaverjassen en simultaandammen. Zesendertig klaverjassers streden om de bokaal en ongeveer 15 dammers, waaronder twee jeugdigen, streden om de eer. De sfeer heerlijk ontspannen en gezellig.

* Voor diegenen die met dit instrument nog redelijk onbekend zijn: Een vuvuzela is een blaasinstrument dat vooral in Zuid-Afrika populair is onder voetbalfans en in 2010, naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal 2010, ook in veel andere landen. Het geluid is te vergelijken met “een gigantische zwerm woedende bijen”.

 

 

 

Woensdagmiddag 16 juni

Woensdagmiddag = Kindermiddag.
De jaarlijkse zeskamp voor de basisschooljeugd. Wederom bijna honderd kinderen die meededen. Het is geen competitieve middag, maar heerlijk relaxed voor jezelf of met je vriendje of vriendinnetje een zestal spelletjes doorlopen en bovendien gratis. Geheel verzorgd door vrijwilligers uit het dorp. In een opblaasbare piratenboot konden kinderen van alle leeftijden hun energie kwijt. Heerlijk ravotten en springen. Bij de overige spelletjes kwam een flinke dosis behendigheid kijken of juist opperste concentratie of de staart van de ezel wel op de juiste plaats werd bevestigd! Natuurlijk, net zoals bij een ‘echte’ zeskamp wel een prijsuitreiking met zomerse prijzen en voor iedereen ranja, chips en een ijsje. Wederom een goed geregelde middag waar je je kind met een gerust hart naar toe laat gaan.

 

s’ Avonds een roofvogeldemonstratie. Tweehonderd toeschouwers zagen een Oehoe, steppearend, …. en raaf corvuz vliegen op een mooie, bijna zomerse, avond. Niet alle vogels waren even gewillig en een enkele vloog de boom in om, net als wij, rustig van de mooie avond te genieten. Na afloop kon je met de …. op de foto.

 

De klapper van de dag was natuurlijk: wie oh wie zou er met de gasbarbecue en het vleespakket vandoor gaan! Dan hebben we het natuurlijk over de feestweekbingo. Druk bezocht, druk gestreep en gefluister. Ook hier vielen mooie zomerse prijzen te winnen. Een alleraardigst drietal verzorgden het afroepen van de nummers en het controleren van volle kaarten. Snackbriefjes op tafel met je tafelnummer en naam zodat in de pauze je snackje dampend voor je klaar stond. Hoe professioneel allemaal.

 

Donderdag 17 juni

om 18.30 uur beginnen de volleybalwedstrijden

 

 

 

Zaterdag 19 juni

Zeskamp Noordhorn rond oranje

 

De afgelopen week hield Noordhorn weer haar jaarlijkse feestweek, begonnen met een Oranje-café op maandagmiddag de 14e, en met op de laatste dag, zaterdag de 19e, een zeskamp voor en na de wedstrijd van het Nederlands elftal. Aanvankelijk zou het Nederlands elftal zaterdag haar tweede WK-wedstrijd zaterdag om vier uur ’s middags spelen, maar die wedstrijd werd vervroegd naar half twee. Daarom heeft dorpsbelangen Noordhorn een deel van de zeskamp georganiseerd voor de voetbalwedstrijd en de afsluiting erna. Toen de WK-wedstrijd begon werd de zeskamp onderbroken om samen het voetballen te volgen op een groot scherm in de Dörpsstee.

Was het afgelopen woensdag tijdens de kinderzeskamp schitterend weer, zaterdag was het bar koud. De vier teams voerden wel zo heftig strijd dat ze tijdens de meeste spellen warm bleven, maar na het voetballen was de waterbak voor veel deelnemers letterlijk en figuurlijk een erg koude douche.Gelukkig kon iedereen daarna thuis onder de warme douche om opgewarmd terug te komen voor de theorieronde. Dat leverde een uiterst spannende finale op. Na de theorieronde stonden de teams van Total Loss en Hummel gelijk, waarna vier reservevragen geen winnaar opleverden. Uiteindelijk schatte het team van Hummel de gezamenlijke leeftijd van drie mensen uit de organisatie het best in en werd daarmee de winnaar. Achter Total Loss bereikten de teams van de Noorderweg en van Jeugdwerk Noordhorn de derde en de vierde plaats

 

Helaas van de zeskamp (nog) geen foto's

en verder staan de foto's staan weer in het album en de link staat op de info pagina.