Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Activiteiten > Activiteiten 2010 > Zeepkistenrace 2010

Zeepkistenrace 2010

 

Noordhorn        - Zeepkistenbokaal 2010

 

 

Een jaarlijks terugkerend, spannend element in Noordhorn. Niet alleen vanwege het aantal deelnemers maar zeker ook vanwege het weer. Waar we op gehoopt hadden gebeurde: het bleef droog en er waren maar liefst dertien deelnemers/sters, waaronder de titelverdedigers van vorig jaar! Zouden ze het redden tegen de oude rotten en de nieuwelingen en zouden ze hun eigen record verbeteren? Het parcours lag er geweldig bij. Een beetje glad vanwege de gevallen regen, maar dat is juist goed, hoorde ik.

Er waren weer mooie creaties bij. De formule 1 wagen van Niek Kuperus zou vorig jaar al meedoen, maar hij werd toen ziek. Dit jaar mocht de trotse eigenaar als eerste de helling af. Inclusief geluid en rook. Geweldig! Hij kreeg dan ook de originaliteitprijs.

Iris Schutte, met haar ‘knuffelpret’ en Mika Stol in zijn ‘Hollandse auto’ wonnen de aanmoedigingsprijs, zij stonden net voor de eindstreep stil. En dan natuurlijk de titelverdedigers: Jakob Moes en Ruben Burgler. Zij redden het niet deze keer. Wel een verbetering van hun persoonlijk record. De eerste prijs ging dit jaar naar: Sander Kooistra. Met zijn ‘driewielerfiets’ legde hij de 160 meter in 34 seconden af. Samen met Job Stenekes waren zij al meermalen gesignaleerd om te oefenen. Met succes dus. Fokke Veenstra wederom bedankt voor de ingenieuze helling, alle vrijwilligers bedankt en tot volgend jaar. We hoorden al weer briljante ideeën!

 

Meer foto's zijn te zien in het bekende album.

Link op de infopagina.