Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Activiteiten > Activiteiten 2011 > 1 juni buitenspeeldag 2011

1 juni buitenspeeldag 2011

Wat voorheen de ‘straatspeeldag’ heette, wordt nu ‘buitenspeeldag’ genoemd. Niet alle straten kunnen tegenwoordig zomaar afgesloten worden. Vergunningen moeten worden afgegeven en meer van dat soort regeltjes. Vandaar dat is gekozen voor de naam ‘buitenspeeldag’. Zelfs Nickelodeon helpt een handje door televisie en internet letterlijk ‘op zwart' te zetten. De achterliggende gedachte blijft dat men in woonwijken aandacht moet blijven houden voor spelende kinderen.
Vandaar dat afgelopen woensdagmiddag er weer naar hartelust gespeeld kon worden op de openbare weg in Noordhorn. Net als vorig jaar was dit in de Norritsstraat. Het weer was prachtig en veertig kinderen deden mee aan de oer-Hollandse spelletjes als; blikgooien, sjoelen hoelahoepen, ringwerpen en werden er de mooiste straattekeningen gemaakt met dik stoepkrijt. Moeders en vaders konden lekker buurten op het randje van het trottoir, voeten in de goot. Ook de wat ouderen, onder de kinderen, speelden met nostalgisch blik met de diabolo…

Een youtube hiervan is te  vinden op "kanaal van norritsstraat" en meer foto's in het bekende album. Link op de infopagina.