Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Activiteiten > Activiteiten 2011 > Feestweek 2011

Feestweek 2011

De proloog van dit jaar was de 6e wielerronde van Noordhorn op zaterdag 18 juni. Daar werd zowel door de jeugd als door de amateurs hard gestreden om een plek op het podium. De dikke bandenrace vond precies tussen twee buien plaats. Bij de jongens won Sven Schuur en bij de meiden wist Iris Schutte de eerste plaats te bemachtigen. Ook daarna bleven de weergoden ons goed gezind en kon er hard gereden worden door de amateurs en de Elite vrouwen / vrouwen B. Waar Ronald Kruijer en Daniëlle Lissenberg-Bekkering een plek op het erepodium behaalden.

De rest van de week vonden schaak- en damkampioenschappen plaats, een zeskamp voor de basisschooljeugd, ballonnenwedstrijd en natuurlijk dé dorpsbingo. Donderdagavond was het nog even spannend of het stratenvolleybal wel doorgang kon vinden in verband met het gladde veld. Deskundigen werden bevraagd en er mocht worden gespeeld! Een felle eindstrijd tussen de jeugd en Hummel, maar ook dit jaar was het team van Hummel sterker. De avond werd opgeluisterd door John Enter die wederom voor een volle zaal zorgde. Vrijdag was dan eindelijk het moment daar: de officiële opening van de ‘nieuwe’ Dörpsstee. Prachtige woorden werden gesproken door Wethouder Jan Oomkes die bij het hele proces zijdelings betrokken is geweest. Dankzij de vele vrijwilligers is het ‘clubhuis’ van voorheen geworden tot een prachtig dorpshuis waar we trots op kunnen zijn. En dat is natuurlijk zo. De rest van de avond werd verzorgd door Bert en Bert: een avondvullend programma voor iedereen. Ludieke acts werden afgewisseld met muziek, dans en humor in de vorm van diverse typetjes en daarbij passende muziek. Zelf een huwelijksvoltrekking van twee jonge vrijwilligers ontbrak niet!

Zaterdag, als vanouds, het hoogtepunt van de week: De zeskamp. Helaas werkte het weer nu niet mee. De vier teams voerden wel zo heftig strijd dat ze tijdens de meeste spellen warm bleven, maar het buikschuiven zorgde voor veel deelnemers letterlijk en figuurlijk voor een wel erg koude douche. Gelukkig kon iedereen daarna thuis onder de warme douche om opgewarmd terug te komen voor de theorieronde. Dat leverde een uiterst spannende finale op. De grote vraag was of het team van Hummel ook hier weer oppermachtig zou zijn. Maar dan hier de einduitslag:

Op plaats

4

De jeugd van tegenwoordig

14

 

3

Hummel

21

 

2

Club 94

27

 

1

Kaaskoppen

32

Kortom: De jeugdige kaaskoppen hebben dit jaar de kampioen van vorig jaar, Hummel Tuintotaal, ruim weten te verslaan. Niet alleen in het veld, maar ook in de theorieronde. De nog wel erg jeugdige jeugd van tegenwoordig moest dit jaar nog wel met de vierde plaats genoegen nemen, maar zal met het ouder worden ook een steeds geduchtere tegenstander zijn. De slotavond werd verzorgd door de bands ‘Paisley’ en ‘The Fortunate Sons’. Heerlijk dansen op muziek uit de jaren zestig.

De week werd afgesloten, op een prachtig, zonnige dag met een feestdienst verzorgd door dorpsgenoten uit de Vrije Baptisten.

 

 

 

 

 

Meer foto's zullen weer in het bekende album verschijnen.De link staat op de info pagina.