Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Activiteiten > Activiteiten 2011 > Lichtweek Noordhorn 2011

Lichtweek Noordhorn 2011

 

We hebben dit jaar weer kunnen genieten van de lichtweek. Flink wat straten hebben hebben zich ingespannen om de tuinen en huizen volgens een thema aan te kleden. Tussen de buien door is er door de deelnemers hard gewerkt om ook dit keer de Lichtweek tot een succes te brengen. De jury, die vanwege het stormachtige weer een dag later dan aangekondigd de ronde heeft gedaan, kwam tot het volgende oordeel. De Esdoornstraat met het thema Drakenland kwam als de winnaar uit de bus. De Langestraat haalde met het thema de donkere middeleeuwen de tweede prijs. De derde prijs ging naar het Hamsterpad voor het thema Annie M. G. Schmidt. De eerste prijs voor de tuinen werd door de jury toegekend aan de Spookhuis tuin van fam. Hommes in de Norritsstraat. De tuin van de Fam. Hiemstra in de Norritsstraat met het thema van rups tot vlinder werd met een tweede prijs beloond en de derde prijs ging naar de 3 Biggetjes van de Fam. Homan in de Noordwijkerweg.

Vossenjacht

Ook de Vossenjacht op woensdagmiddag was, ondanks af en toe een bui, geslaagd. Er waren in totaal 23 kinderen van groep 1 t/m 5. De kinderen waren in 5 groepen verdeeld en moesten in totaal 7 vossen opzoeken. De vossen waren verkleed als roodkapje, een bruid, een glazenwasser,een toerist,een clown,een verpleegster en een boer. Als de kinderen de vossen gevonden hadden kregen zij 1 of 2 letters van de vossen. Met deze letters moesten ze dan een woord maken Als oplossing van alle letters werd het woord SUIKERSPIN gemaakt. Nadat alle groepen weer in de Dörpsstee terug waren en de oplossing ingeleverd hadden bij de organisatie kreeg iedereen een suikerspin na afloop. Alle groepen hadden de juiste oplossing gevonden!

Basketbalclinic

Dit jaar had de lichtweek een extra sportief tintje: op woensdagmiddag, aansluitend op de Vossenjacht, was voor de kinderen van de bovenbouw van Noordhorn een basketball clinic georganiseerd, met niemand minder dan 2 spelers van team 120 van de GasTerra Flames! Deze heren bleken uitstekende coaches, die op een hele leuke manier het plezier van basketball wisten over te brengen. En zo waren tussen 16.00 en 18.00 uur 24 kinderen eerst uitgelaten, daarna supergeconcentreerd bezig om alles te leren van passen, dunken, aanvallen en verdedigen. Er bleken een paar heuse basketballtalenten te zijn, de grote jongens Martijn en Sergen deden niet veel onder voor de competitiespelers. Maar de echte - en onverwachte- jonge talentjes bleken Shanique, Daniel en Tristan bij de wedstrijd basketball. Zij kregen dan ook een clubshirt of een clubballetje als prijs.

Deze kinderen gooiden op wonderbaarlijke wijze de bal keer op keer in het doel. Zo blijkt maar weer dat je ook als je nog niet zo groot bent een hele goeie basketballer kunt worden, denk maar aan Steve Zahn van de Chicago Cubs. In de pauze kon de dorst worden gelest en weer wat energie worden opgedaan met bananen, gesponsord door Groenteboer van Esch. Na 2 uur waren de kinderen moe maar voldaan, en kunnen we met recht spreken van een welbestede middag. Als extra verrassing kregen alle kinderen een voucher voor een basketballwedstrijd van Flames. We hopen dat hiermee het basketball nog meer kinderen aantrekt. En GasTerra Flames bedankt!!!!!

Zeepkistenrace

Ter afsluiting van de lichtweek, tevens hoogtepunt van de week: de race om de zeepkistenbokaal! Het parcours lag er geweldig bij. Een beetje glad vanwege de gevallen regen, maar dat is juist goed, hoorde ik. Verder een dreigende lucht, voor extra spanning, maar droog. Tjeerd Leistra mocht de spits afbijten, gevolgd door de titelverdediger uit 2009: Ruben Burgler. Zou hij het kunnen opnemen tegen de nieuwkomers? Want ook dit jaar wordt het deelnemersveld opgeluisterd met een aantal debutanten. Bij hen is de spanning duidelijk te zien: ‘hoe hard ga je eigenlijk de helling af’, ‘zou je moeten remmen?’. Nog enkele tips van ouders en organisatie: ‘stuur vasthouden!’ En daar gaan ze, Bram en Jelle, ‘de wintersporters’. Maar de piste was glad, de snelheid hoog en dan kan je de macht over het stuur verliezen… Gelukkig stonden de hekken goed opgesteld, waren vaders snel ter plaatse en kwamen beide jongens met de schrik vrij.‘Total loss’, was het commentaar. Maar zoals het in een dorp hoort, mochten beide jongens een nieuwe poging wagen op de zeepkist van een mededeelnemer en wonnen ze heel toepasselijk de ‘pechprijs’.

Chantal Stol in ‘De Knuffel’ won de originaliteitsprijs en Nick Schutte won met ‘De ezel’ de aanmoedigingsprijs. Iris Schutte veroverde met de ‘Turbotoeter’, die tot ver in de omtrek te horen was, de vierde plaats. Derde werd Rick Wouterse, de tweede plaats ging naar Tjeerd Leistra en jawel, Ruben Burgler had met een jaar tussenpauze, de leiderstrui weer terug.

Complimenten voor alle deelnemers die dit jaar weer mooie constructies hadden gemaakt, voor spreekstalmeester Hendrik Jan, tijdwaarnemers Nico en Jan, en alle vrijwilligers die ondanks de zware regenval de zeepkistenrace weer tot een spannend en gezellig evenement wisten te maken. En niet te vergeten: Fokke Veenstra: wederom bedankt voor de ingenieuze helling.

Foto's staan weer in het album. De link staat op de info pagina.