Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Activiteiten > Activiteiten 2012 > Paasvuur 2012

Paasvuur 2012

Paasbult 2.0
Niet te geloven, hoe is het mogelijk, de ene dag gaat onze paasbult en alle energie en hoop die daarin gevestigd was, in rook op, en anderdaags wordt het hele dorp gemobiliseerd (en de rest van de provincie overigens ook..) om een op z'n minst net zo'n grote paasbult te herbouwen, de zg. Paasbult Noordhorn 2.0!
Alle lof voor de vrijwilligers, die zich over hun eerste frustratie heen hebben weten te zetten en alsnog met man en macht aan het werk zijn gegaan op 2e paasdag. De bussen, karren, aanhangers reden af en aan. Kinderen reden met skelters en fietskarren door het dorp om overal in aller ijl gesnoeid hout te halen. Struiken die later in de planning stonden zijn vervroegd gekapt, bankjes werden onder het kreupelhout vandaan gesnoeid, van alle kanten stroomde aanbod binnen. Met dank aan alle bloggers en twitteraars stroomden ook aanbiedingen binnen van Burum tot Stadskanaal e.v. Hartverwarmend.
Dat de vrijwilligers hun familieverplichtingen hebben verzaakt om mee te helpen is bewonderenswaardig. De saamhorigheid was groot, het werd zowaar bijzonder gezellig bij de opbouw. Met name kunnen we Stenekes noemen, die het nog nasmeulend vuur maandagochtend heeft weten te doven. En dan Top, die groot materiaal en personeel vrijwillig heeft ingezet om alle aanvoer op te bouwen, Het was een feest om naar te kijken. Om maar te zwijgen van de familie de Boer, die geen paasrust hebben kunnen genieten, maar het hele weekend Ún beide paasdagen hebben besteed om alles en iedereen te mobiliseren, en die, samen met het Paasbultteam, als eerste aan het opbuwen waren (en het licht mochten uit doen in de D÷rpsstee).
En dit allemaal zodat de kinderen van Noordhorn toch een fakkeloptocht kunnen houden en het paasvuur ontsteken. En nu helemaal omdat vele kinderen de hele dag hebben meegeholpen!
Zo hoort dit in een dorp. Tegenslag ombuigen in een positieve actie. Wij vinden het geweldig en we zijn trots op ons dorp.
Iedereen die heeft meegeholpen, gebeld, gemaild, getwitterd, geblogd, koffie gezet, eten gemaakt, gesnoeid, gezaagd, gereden, gesjouwd, opgebouwd, enz. enz. BEDANKT!!!
Dit is een paasvuur om nooit te vergeten.

Submenu

á