Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Activiteiten > Activiteiten 2013 > Feestweek 2013 > Verslag per dag

Verslag per dag


3 juni

De aftrap van de feestweek 2013 vond dit jaar plaats met de traditionele vossenjacht. Op vele plekken in het dorp waren er ‘vossen’ verkleed te vinden.

Ruim 70 mensen, groot en klein deden mee aan deze vossenjacht en waren door het hele dorp op zoek naar de vossen om op deze wijze de letters te bemachtigen voor het te raden woord.

Vijftien groepjes zijn het dorp door geweest. De snelste groep was binnen een half uur terug met het juiste woord; PUNTMUTS. Sommige groepen hadden wat meer tijd nodig om het juiste woord te raden. Voor alle deelnemers was er na afloop wat lekkers.

4 juni Klaverjastoernooi

eerste prijs Harry Kuipers, 7420 punten
tweede prijs Harko Bijma, 7409
derde prijs Ron Huisma, 7332
vierde prijs Cees Schutte, 7236

Simultaan dammen

Bij het simultaan dammen heeft dhr. Herman Scholte 15 partijen gespeeld, waarvan 5 verloren 7 gewonnen en 3 remise gespeeld.
En het was een gezellige sfeer en bij de jeugd waren talentvolle dammertjes

5 juni

Blauwe hemel, stralende zon en een perfecte middag voor de kinderen.

Meer foto's in het bekende album; link op de info pagina

Bingo

Met in totaal wel 71 enthousiaste spelers was het een spannende en gezellige bingoavond. De ‘bingo’ kreten vlogen door de lucht, prijzen werden bij de vleet gewonnen. Van mooie fietstassen tot emmers met schoonmaakmiddelen, gereedschapkoffers. Fotolijstjes, decoratie, teveel om op te noemen. De hoofdprijs, een bon van juwelier van den Ark ter waarde van € 100,- , werd gewonnen door Lea Wildeboer en Annabelle Kleefstra. 

6 juni

Donderdag volleybal

Er was weer veel jong en oud talent te aanschouwen bij de volleybalwedstrijd op woensdag. Ook dit jaar was de strijd om de eerste plaats vooral tussen team Zevenster en team Hummel, waarbij team Zevenster er na een spannende finale toch met de bokaal vandoor ging..

1. team Zevenster 
2. team Hummel 
3. team Manon1 
4. team Stolsels 
5. team Bosjes 
6. team Dorpsbelangen

7 juni 

Voetbalwedstrijd 

 Op vrijdag werd een aloude traditie weer in ere hersteld: na jaren 'rust' was er weer een voetbalwedstrijd waarbij de teams Noord-Noordhorn en Zuid-Noordhorn tegen elkaar uit kwamen. En ze waren aan elkaar gewaagd! Heel sportief was dat het team Zuid-Noordhorn spelers uitleende aan de tegenpartij, de door een ongunstige geografische verdeling niet een volledig team konden bemensen

Het was een spannende wedstrijd op het oude Dorpsstee veld, waarbij de nodige blessures vielen onder de fanatieke spelers. Zowel Freddy Draaisma als Erwin Renkema konden niet zo goed meer dansen op het avondfeest, vanwege een enkelblessure. Na een uitputtende strijd won toch Zuid-Noordhorn met 9-7 nipt van de Noord-Noordhorners.

 Topscorers waren Jan Fokkinga (2 doelpunten), Erwin Renkema (3 doelpunten) en Patrick Everts (3 doelpunten). En die wedstrijd.. die houden we er weer in voortaan!!

Meer foto's in het bekende album

Op vrijdagavond 
presenteerden zich vier bands van ´eigen grond´: de bandleden zijn of zelf afkomstig uit Noordhorn en/of repeteren in Noordhorn. Goede luisteraars hebben deze bands dan ook kunnen horen groeien de laatste maanden. Vanuit het collectief ´Tweaky tones´, dat op elke woensdagavond onder leiding van een professionele muzikant workshops organiseert in de Dörpsstee. Dat dat leidt tot grote hoogten blijkt wel uit het feit dat er maar liefst twee bands met stevige bezetting nog steviger muziek neerzetten tijdens deze feestweek 2013. Zie ook 
www.tweakytones.nl.

Tel daar bij op de hoofdact, onze vaste band Jack & the Spitfires, met naast de ervaren zanger Jack een paar jonge muzikanten die werkelijk de steern van de hemel speelden. Tjonge, wat een drumster! En wat een gitarist, en ja, die bassist ging ook uit z'n dak. Way to go Anton!

Bekende en minder bekende covers, swingend en vol energie overtuigden de muzikanten ons van één feit: Noordhorn, daar zit muziek in!

8 juni

De zeskamp.

Met als een van de onderdelen het spijkerbroek hangen.

De 1e prijs voor de zeskamp gaat naar Hummel tuintotaal.

Meer foto's in het bekende album.