Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Activiteiten > Activiteiten 2014 > Burendag en Tocht om de Noord door Noordhorn

Burendag en Tocht om de Noord door Noordhorn


Burendag met Schuurverkoop en Lopend Buffet

Zoals de afgelopen jaren doen we in Noordhorn weer mee met de nationale Burendag. Normaal een dag waarop vele vrijwilligers samen de handen uit de mouwen steken in en om de Dorpsstee, voorzien van koffie en lekkers.

Dit jaar gaat het anders. Er is al zoveel geklust de afgelopen tijd, ook in de vakantieperiode, dat we het dorp in willen met de Burendag. Daarom roepen we alle straten op om op 27 september tussen 10.00 en 16.00 uur een schuurverkoop te houden. Gezellig samen op straat spullen aan de man brengen, en ook bij je buren of in andere straten kijken wat daar voor leuks te koop is. Bij afsluiting van de markt bieden we elkaar allemaal wat lekkers aan. Taart, koek, kaas met worst, tapashapjes, nootjes, bedenk het maar. Deel het rond, maak een praatje met je buren en geef elkaar een lekker hapje cadeau! Zo verandert Burendag in Noordhorn in een (door)lopend buffet!
 Heb je wel spullen, maar geen goede plek? Vraag een buurman of schuif aan bij dorpsgenoten een paar straten verderop.

Tocht om de Noord door Noordhorn
Het is druk dat weekend 
op zondag 28 september lopen ca. 5.000 wandelaars eind van de middag door Noordhorn naar de Finish bij Zaal Balk. De route gaat over de Noorderweg, de Langestraat en via de Molen het dorp weer uit. Uiteraard zijn er allerlei activiteiten gepland om de wandelaars feestelijk te ontvangen. Versier daarom tijdens Burendag op zaterdag alvast uw huis (vooral als u aan de Noorderweg, Touwslagersbaan, Norritsstraat, Nieuwstraat, Langestraat, Schipperstraat en Oosterweg woont). Loop gezellig een stukje met de wandelaars op, vertel wat over het dorp zwaai ze weer uit!

Maandag 22 september hield Harma Boer, weervrouw van RTV_Noord, het weerpraatje onder aan de molen Fortuna in Noordhorn. De kinderen van de SWSchool waren aanwezig als figuranten en leerden meteen hoe zo'n TV-opname gebeurt. Harma meldde nog even dat de wandel 2-daagse Tocht om de Noord op zondag 28 september door Noordhorn komt. Dan is er natuurlijk ook van alles te beleven in het dorp. 

De uitzending van RTVNoord heeft adres:

http://www.rtvnoord.nl/?v=31018 of http://www.youtube.com/watch?v=9ILLbvX_HdI