Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Activiteiten > Activiteiten 2015 > Feestweek 2015

Feestweek 2015
De feestweek Noordhorn in vogelvlucht

Voor het derde jaar op rij werkten AJK Westerkwartier en Dorpsbelangen samen tijdens de feestweek. Ook dit jaar was de samenwerking weer naar volle tevredenheid.

Nadat AJK hun feest op zaterdag hadden gegeven in de tent werd er op zondag een kerkdienst gehouden.
Op de dinsdag werd er aan simultaan dammen gedaan en geklaverjast. Er was veel belangstelling voor beide activiteiten.
De drie prijzen van klaverjassen gingen naar:
nr. 1 Henk Koets
nr. 2 Gerrit-Jan van der Horn
nr 3 Hilbrand Bos.

De woensdagmiddag stond in het teken van de jeugd er waren diverse activiteiten en zelfs een springkussen en op de woensdagavond was er bingo waar veel animo voor was. Het volleybal toernooi vond plaats op donderdag. Gelukkig was het prachtig weer, heel wat anders dan vorig jaar toen hoosde het namelijk behoorlijk. Een achttal teams waren aanwezig, hierbij was de
nr. 1 het team van Hummel.
nr. 2 team de stagelopers  
nr. 3  team Kalf.

 De voetbalwedstrijd Noord-Noordhorn tegen Zuid-Noordhorn vond vrijdag plaats, voor het eerst op het veld achter de Dörpsstee.
De einduitslag: 4-3 voor Zuid-Noordhorn.
De doelen zijn hiervoor verplaatst naar ons nieuwe veld en deze blijven hier dan ook staan. Vrijdagavond was het heerlijk, maar zeer benauwd weer en net op het moment dat onze nieuwe toneelspelersgroep hun eerste uitvoering zouden geven, begon het gedonder letterlijk en figuurlijk. Rollende wolken kwamen uit de richting van Grijpskerk, de wind trok aan en de bliksem sloeg her en der in. Uit voorzorg is iedereen verzocht om te gaan schuilen in de Dörpsstee, want je weet maar nooit en… veiligheid staat ten alle tijde voorop. Uiteindelijk is de voorstelling afgelast en verplaatst naar vrijdag 19 en zaterdag 20 juni in de Dörpsstee. Het weer klaarde op en gelukkig kwam Eltjo nog langs en hij had de stemming er gelijk weer goed in.
Zaterdag was de zeskamp waar een zevental teams aan meededen: Hummeltuintotaalteam, Wasstraatteam, Burglerteam, Dames ondernemersteam, Boobiesteam, Jeugd team en Jacobs tuinservice team. Het weer was goed en de spellen interessant. Nieuw was bijvoorbeeld het levend tafelvoetbalspel en de lopende A.
De felbegeerde beker werd in de wacht gesleept door het Burgler team, super trots waren ze en zeker teamcaptain Geert, die liep bijna de hele avond met de beker (en iedereen mocht dat zien en weten). Voor de eerste keer hadden we een Tiroler avond en wat een feest was het met Hans, Dre und Marcus. We zijn wel wat feestjes gewend, maar deze was super. Niet alleen de bediening was gekleed in een Tiroler outfit, ook veel aanwezigen gingen als Tiroler gekleed. Bierpullen, houtzagen, spijkerslaan en een sneeuwmachine, alles erop en eraan, over dit feest wordt vast nog lang nagepraat.

Onze dank gaat uiteraard uit naar alle vrijwilligers, sponsoren en mensen die op welke wijze dan ook een bijdrage hebben geleverd aan deze mooie feestweek.

Namens het Bestuur van Dorpsbelangen

Rob Schuur

Meer foto's bij Foto's 2015