Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Dörpsstee > 2008 Verbouw en andere werkzaamheden > Verbouw

Verbouw

Sinds eind 2007 heeft Dorpsbelangen het voormalige pand van de Willem Lodewijk school betrokken. Om deze nieuwe Dörpsstee geschikt te maken voor de uiteenlopende activiteiten in het dorp moet er flink verbouwd worden.

 

Naar verwachting zal de aannemmer, F. Kooi, vanaf eind mei kunnen starten met de  verbouwing. 

 

De eerste fase van de verbouw behelst het volgende:

  • de peuters verhuizen naar een lokaal aan de zuidkant van het gebouw
  • de ruimtes voor het kinderdagverblijf in te richten, zodat die direct na de schoolvakanties in gebruik kunnen worden genomen.
  • de zaal waar de schietbaan komt in te richten, zodat de schietvereniging vanaf het najaar direct in de nieuwe Dörpsstee terecht kan.
  • de verbouw van de twee klaslokalen tot een grote zaal en de inrichting van een ruimte voor de keuken. Deze begint dan na de bouwvak. De aannemer zal daarbij zorgen dat de binnenruimte van de school gebruikt kan blijven worden. Dat gebruik heeft dan nog wel beperkingen, omdat er nog geen bar en geen keuken beschikbaar zijn. Er kan beperkt gefrituurd worden.

In de tweede fase zitten dan zaken als de verdere afbouw, o.m. van de bar, de inrichting van de keuken en de aanschaf van meubilair. Verder hebben we nagedacht hoe we in de toekomst het beheer van het gebouw willen organiseren. Daarbij hebben we ook gekeken naar de mogelijkheid van verpachten. Daaraan zitten echter veel bezwaren. Het liefst willen we met een grote groep vrijwilligers zelf het beheer blijven doen. Daarvoor hebben we nu nog lang niet genoeg mensen. Wie hier interesse in heeft kan zich bij de bestuursleden aanmelden (zie ook kopje vrijwilligers)