2012

11 juni 2012

Voor de middag werd er een hertje geboren en na een paar uur liep het al vrolijk rond bij de moeder. 

De eerste beelden op Youtube. De link staat op de info pagina.

Sprinter en Madelief

Dood hert in hertenkamp.

In de nacht van zaterdag op zondag (3,4 maart 2012) stond al na middernacht een attente dorpsgenoot bij mij op de stoep om te vertellen, dat hij tijdens het uitlaten van de hond, had opgemerkt dat een van de herten het erg benauwd had en er slecht aan toe leek te zijn. Meestal kun je op zo’n moment weinig uitrichten, omdat je de dieren toch niet zo gemakkelijk kunt benaderen, maar ik besloot toch even te kijken. Ik schrok van de toestand van het dier en heb toch maar de weekenddienst van de dierenartsen gebeld.
Binnen tien minuten was de heer Roorda al gearriveerd.
Het hert bleek zo verzwakt, dat we het konden benaderen en onder controle houden. Na twee spuiten was het even afwachten hoe het  zou reageren. Ook is er nog geprobeerd een bloedmonster te nemen, maar dit lukte al niet meer. Toen het alleen maar slechter leek te gaan, besloten we het dier uit zijn lijden te verlossen, Zover is het niet meer gekomen, want terwijl de dierenarts naar de auto liep om de verlossende spuit te halen, blies het hert de laatste adem uit.
Samen hebben we het dode dier in de stal gelegd te om te voorkomen dat kinderen en nietsvermoedende voorbijgangers de volgende morgen met een dood hert in de weide geconfronteerd zouden worden.
Die nacht, ondanks het late tijdstip, toch slecht geslapen.
Natuurlijk, het kan gebeuren en het hoort erbij, ik weet het wel,
maar toch…..

Henk de Weerd