Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Het Leukste Dorp Van Groningen

Het Leukste Dorp Van Groningen

16 augustus 2013

Noordhorn; Het leukste dorp van Groningen?

Op vrijdag 16 augustus was het dan zover. Alle 10 de finalisten werden rond 17.00 uur verwacht in de mediacentrale alwaar in een heus spektakel de winnaar van 2013 bekend gemaakt zou worden. Ruim 50 enthousiaste vrijwilligers gingen wederom verkleed mee in de bus en de stemming zat er gelijk al goed in. Bij de mediacentrale aangekomen werden we opgevangen door onze RTV-Noord host Jan Been die alles in goede banen leidde. De live-uitzending startte om 18.00 uur en vanaf dat moment was het een gezellige boel in de mediacentrale waar ruim 500 enthousiastelingen van de 10 dorpen aan het feestvieren gingen: zingen, polonaise, ‘Waar is dat feestje, hier is dat feestje’. Van alle kanten klonken de feestgeluiden, met voor Noordhorn uiteraard een hoogtepunt toen onze sumoworstelaar Wilt de Boer zijn tegenstander binnen 8 seconden versloeg en hiermee weer punten voor Noordhorn wist binnen te slepen. Het gejuich was wederom oorverdovend toen Noordhorn De dikste Oardbeven had met 0,47 op de schaal van HLDVG. Uiteindelijk bereikte Noordhorn de 6e plaats in het eindklassement en ging iedereen tevreden terug in de bus om vervolgens nog warm onthaald te worden in de Dorpsstee waar veel dorpsbewoners de live-uitzending hadden gevolgd. Uiteraard werd er nog druk nagepraat en feestgevierd en was de conclusie van alle aanwezigen; Noordhorn  is het dorp met de meeste vrijwilligers die zich voor 100% inzetten en er met elkaar voor gezorgd hebben dat Noordhorn op de kaart staat als het gezelligste, meest gastvrije dorp van Groningen. Iedereen ontzettend bedankt voor al het werk! 

7 augustus 2013 

Op woensdag 7 augustus was Noordhorn aan de beurt om zich te presenteren als finalist. Het was vooral de hele dag één groot feest, en het thema Egypte paste ons als een oude jas. Dat zag je in het hele  dorp terug, prachtig, en wat fijn dat iedereen zo enthousiast meezong bij de Molen Fortuna, met het lied ´Noordhorn, juweel van het Noorden´! En dan de optocht met Toetanchamon, wederom met zoveel bewoners in Egyptische kleding. Geweldig! Het dorpsplein was onherkenbaar veranderd in een woestijn, waar je via de Nijl langs piramiden kon reizen om uit te rusten in een Oase. Veel bekijks had ook het Tahrirplein, waar demonstranten het conflict met Sjeik Al sallie Maf Sin opzochten, en waar vervolgens de haremdames de partijen tot verzoening wisten de brengen zodat men de water-vredespijp kon roken. Vele dames namen deel aan de buikdansworkshop, kinderen konden piramides bouwen van bamboe, een speurtocht doen, maskers en mummies maken en zelfs op een kameel rijden. De Miss Cleopatraverkiezing was een groot succes, juryleden Farao Bert Nederveen, Margriet Matter en ´Zonnegod Ra´ Okki Smit kozen unaniem Rina Spriensma tot liefste, Mariska van Esch tot mooiste en Grietje Bos tot leukste Cleopatra. Hen viel een huwelijk met de Sjeik ten beurt, alsmede een bruidschat met kameel en geiten. De Tweaky Tones die onverstoorbaar, ook later in de kou en regen, live muziek speelden, met zanger Jack die speciaal voor deze dag een nummer heeft geschreven, ´t Is..´.
Dat al dat enthousiasme beloond is mag blijken uit de cijfers: een 8 voor creativiteit en een 9 voor saamhorigheid. Jacques d´Ancona bedankt! En letterlijk als klap op de vuurpijl de ´oarbevens´, waarmee we aandacht vragen voor de angst en onzekerheid waar andere dorpen in de omgeving mee te kampen hebben. Het was ook hier heel spannend, maar door de uitstekende voorbereiding en veiligheidsvoorschriften is het goed afgelopen en hebben we een record van 0.47 op de schaal van HLDVG kunnen neerzetten. En het publiek krijgt van ons een vette 10, omdat ze ondanks het slechte weer zo enthousiast bleven en aanmoedigden.

Submenu