Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2012

Nieuws 2012

6 februari 2012

Burgemeester Swart op werkbezoek in Noordhorm.

Maandag, 6 februari, heeft burgemeester Swart een bezoek gebracht  aan Noordhorn.
Bij Klaas de Vries stonden, op deze winterse dag, fietsen klaar voor Burgemeester Swart, Bert Groenewold  en een aantal leden van het bestuur van dorpsbelangen. Het eerste bezoek werd afgelegd op CBS 't Kompas. De ambtsketting werd omgehangen, zodat de leerlingen konden zien dat de echte burgemeester aanwezig was. 
Achtereenvolgens werden het Kinderkwartier en de Molshoop bezocht. Alle groepen mochten rekenen op een kort bezoekje waar de meest fantastische vragen werden gesteld. Zo werd er gevraagd of hij ook een gouden toilet had en een limousine met chauffeur. 
Ondanks de strakke planning kon de burgemeester zo goed als alle vragen beantwoorden. 
Wat vooral opviel was dat op beide scholen de ambtsketting en het zwarte pak het meeste indruk maakte op de kinderen en natuurlijk zijn hond Bo.
Na het bezoek aan de scholen werd er een bezoek gebracht aan Fiona Zondervan (beeldhouwster), Peter Matter (voorzitter van de Handelsvereniging Fortuna), De Gouden Leeuw (kostuummuseum) en als laatste de veehouderij van de familie G.J. Stigter.
Ietwat uitgelopen, vervolgden wij hongerig de weg naar de Dörpsstee. Daar werd met afgevaardigden van alle verenigingen uit Noordhorn genoten van een stamppotbuffet. De burgemeester bedankte iedereen en zei een bijzonder aangename dag te hebben gehad in Noordhorn.
"Het was een bezoek met een gouden randje", aldus de burgemeester.

tekst: Stéphanie vd Bunte.

Submenu