Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2016

Nieuws 2016

16 december 2016
Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn

Voortgang werkzaamheden

De aannemer is bijna klaar met het storten van de keldervloeren. Het vlechtwerk voor de wapening van de kolommen wordt nu gemaakt en dan in de kelders gehesen, zodat de vier kolommen eind volgende week kunnen worden gestort.

Vervolg van de werkzaamheden

De komende periode worden de kelders aan de binnenkant gereinigd. In de kerstvakantie ligt het werk aan de brug Zuidhorn verder stil, tenzij er nog een deel van het beton moet worden gestort.

Half januari worden dan de ballastkisten in de kelders gehesen, waarna het grondwerk start ter voorbereiding op het aanbrengen van de damwanden. Zoals het er nu uitziet start het aanbrengen van de damwanden in week 5 (dat was week 4), afwisselend in de noord- of zuidoever

De werkzaamheden vinden plaats op de reguliere werktijden en worden dan ook niet in de weekenden of 's nachts uitgevoerd. De werkzaamheden aan de damwanden en verankeringen duren tot half maart 2017 .

Kerstvakantie en wijziging inloopspreekuur

Vanaf donderdag 22 december tot maandag 9 januari 2017 zijn veel collega's van de provincie Groningen met verlof in verband met de kerstvakantie.

Het Informatiecentrum is deze weken dan ook gesloten.

Vanaf volgend jaar wordt het inloopspreekuur nog maar één keer per maand gehouden en wel op de laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur.

We wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en een mooi 2017!!!

Voorjaar 2017: 10 weken lang pontje en bussen

Als alles volgens planning verloopt, wordt de brug vanaf maart volgend jaar tussen de 10 en 14 weken afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Hoe lang precies is afhankelijk van het verloop van de sloop van de oude brug.

Net als eerder dit jaar, vaart er in die periode een pontje van 5.30 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts.

Dit pontje vaart heen en weer vanaf Van Starkenborghkanaal noordzijde nummer 37.

Vanwege de beperkte capaciteit van dit pontje, worden in de spitsuren tussen 6.30 uur en 9.15 uur en 14.00 uur en 18.30 uur ook bussen ingezet.

U kunt te zijner tijd de dienstregeling van de extra bussen hier downloaden.

We adviseren een ieder zo veel als mogelijk gebruik te maken van eigen vervoer en om te rijden over de nieuwe vaste brug en de N355. Dit om lange wachttijden te voorkomen.

Inloopspreekuur

Vanaf januari 2017 is er elke laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.

De e-mail "Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer" is als pdf te downloaden.

Submenu