Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2016 > 11 november 2016 

11 november 2016 


Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl 
brug Zuidhorn

Afzinken kelder noordzijde ook klaar

Ook de noordelijke kelder is, sinds vorige week donderdag, op diepte. Daarmee is het afzinkproces afgerond. De bouw van de kelders wordt nu verder voorbereid (zoals de constructievloeren, de kolommen en de balken).

Tijdens het storten van de onderwaterbetonvloer in de zuidelijke kelder, is er ontmenging van beton opgetreden. We onderzoeken hoe ernstig dit is en of herstellende maatregelen nodig zijn.

Afhankelijk van de eventuele herstellende maatregelen, kan dit wel tot enige vertraging in het bouwproces leiden.

In de werkplaats in Burgum werkt BSB aan de contragewichten van de brug. Deze onderdelen worden als eerste in de kelders geplaatst. Ook de bouw van het brugdek is gestart.

Sloop oude brug in het voorjaar 2017

Op dit moment wordt ook gekeken hoe we in de periode van ongeveer 10 tot 12 weken in het voorjaar het vervoer van mensen van de noordzijde naar de zuidzijde en vice versa zullen organiseren. We nemen daarbij de ervaringen van de vorige periode mee. Zodra we duidelijkheid hierover hebben, nemen we dit mee in deze nieuwsbrief en op de website.

Inloopspreekuur

Elke maandag, van 10 tot 12 uur is er inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.

De e-mail "Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer" is als pdf te downloaden