Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2016 > 16 juni 2016

16 juni 2016


Nie
uwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn 
week 24 2016

Vervolg afzinken kelders

Sinds woensdag 15 juni vaart het pontje en rijden er in de spits bussen, omdat voetgangers en fietsers een aantal dagen geen gebruik kunnen maken van de brug.

Omdat het afzinken van de kelder aan de zuidzijde van het kanaal goed verloopt, starten we volgens planning volgende week met de voorbereidende werkzaamheden voor het afzinken van de kelder aan de noordzijde. Vanaf de week van 27 juni worden ook aan deze kant de ankerschermen verwijderd. Of ook in deze periode het pontje moet worden ingezet is nog niet bekend.

Aan de zuidzijde van het kanaal wordt gestart met de opbouw van het tweede deel van die kelder. Zodra het afzinken van het eerste deel aan de noordzijde klaar is, gaan we daar ook verder met de opbouw van het tweede deel.

Deze tweede delen van beide kelders worden in september en oktober afgezonken. Ook dan weer eerst de zuidkant en daarna de noordkant. De werkwijze is hetzelfde als bij het afzinken van de eerste delen van de kelders, alleen wordt er met groter materieel gewerkt, het proces duurt langer en het werk gaat 24 uur per dag door. 

Inloopavond: 22 september

Zoals u van ons gewend bent organiseren we ook dit jaar weer een grote inloopavond over de projecten, die in de gemeente Zuidhorn worden uitgevoerd in het kader van het verbeteren van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. De inloopavond van dit jaar is op 22 september, van 17.00 tot 20.00 uur in hotel Aduard. 

Informatiecentrum Zuidhorn en inloopspreekuur

Elke maandag, van 10 tot 12 uur is er inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project. 

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via deze link aangeven.  

De e-mail "Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer" is als pdf te downloaden.