Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2016 > 23 juni 2016 

23 juni 2016 


Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl 
brug Zuidhorn 

week 25 2016

Kelders afzinken aan de noordzijde

De voorbereidingen voor het afzinken van de kelder aan de noordzijde verlopen naar wens. Vanaf 24 juni start het afzinken aan deze zijde en, als alles volgens plan verloopt, worden vanaf 4 juli de ankerschotten van het bestaande landhoofd verwijderd. Omdat het verwijderen van de ankerschermen aan de zuidzijde probleemloos is verlopen, wordt ervoor gekozen de brug nu niet preventief omhoog te zetten. Voetgangers en fietsers kunnen de brug dus blijven gebruiken tijdens het afzinken van de kelders.

Uiteraard houden we de brug goed in de gaten, zodat we, als het nodig is, de brug alsnog omhoog kunnen zetten. Dan wordt het pontje weer ingezet om voetgangers en fietsers over te zetten.

Aan de zuidzijde gaan we verder met de opbouw van het tweede deel van de kelder, na het afzinken van deel 1 van de kelder aan de noordzijde.

Van de bouw en het afzinken van de kelders hebben wij een korte animatie gemaakt. Deze kunt u hier bekijken.  

Inloopavond: 22 september

Zoals u van ons gewend bent organiseren we ook dit jaar weer een grote inloopavond over de projecten, die in de gemeente Zuidhorn worden uitgevoerd in het kader van het verbeteren van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. De inloopavond van dit jaar is op 22 september, van 17.00 tot 20.00 uur in hotel Aduard. 

 Inloopspreekuur

Elke maandag, van 10 tot 12 uur is er inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project. 

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via deze link aangeven.  

De e-mail "Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer" is als pdf te downloaden.