Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2016 > 23 mei

23 mei

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn
week 21 2016
 
Voorbereidingen voor pontje over Van Starkenborghkanaal

Morgen, dinsdag 24 mei, begint de aannemer met de voorbereidingen voor de aanlegsteigers voor het pontje en de paden (zogenoemde hellingbanen) er naartoe. De aanlegsteigers komen aan de westkant van de brug.

Vanaf aanstaande donderdag, 26 mei, worden vanaf een schip in het Van Starkenborghkanaal, de palen geplaatst waar de aanlegsteigers op gaan rusten. Daarnaast worden aan weerszijden van het Van Starkenborghkanaal hellingbanen aangebracht van de weg (of vanaf het voetpad??) naar deze aanlegsteigers.
Aan de zuidzijde is deze hellingbaan 40 meter lang. Die aan de noordzijde is 80 meter. Dit verschil in lengte wordt veroorzaakt door het te overbruggen hoogteverschil tussen weg en kanaal. Het verschil in hoogte is aan de noordzijde veel groter. De helling wordt dan langer, om te voorkomen dat deze te steil wordt voor bijvoorbeeld rolstoelen.

De hellingbanen worden uitgevoerd in tegels, met leuningen aan de zijkant. De aanlegsteigers zijn houten vlonders.  

Aan de noordzijde van het kanaal komt overigens ook een betonnen trap met fietsgoot naar de aanlegsteiger.

Nadere informatie, over wanneer het pontje gaat varen, volgt in een volgende nieuwsbrief.  
 
Informatiecentrum Zuidhorn en inloopspreekuur
Elke maandag, van 10 tot 12 uur is er inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.  

De e-mail "Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer" is als pdf te downloaden.