Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2016 > 25 november 2016 

25 november 2016 


Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn

Gladheidsbestrijding

De winter moet officieel nog beginnen, maar de eerste nachten vorst hebben we al gehad en als de weersvoorspellingen kloppen, krijgen we volgende week ook weer een paar koude nachten.

Daarom leek het ons goed u te laten weten hoe provincie, gemeente en aannemer samen de komende periode omgaan met het bestrijden van en het waarschuwen voor gladheid nabij de brug Zuidhorn.

Bij de fietsbruggen en het sluippaadje door het bosje, plaatst de provincie waarschuwingsborden. Daarop wordt fietsers bij gladheid en vorst geadviseerd af te stappen. Hier wordt niet gestrooid.

De gemeente strooit bij gladheid de brug met de hand. In Noordhorn worden de weg Van Starkenborghkanaal NZ en de parallelweg van de Rijkstraatweg, gestrooid. In Zuidhorn wordt de officiŽle omleiding voor de fietsers tot aan de fietsbrug gestrooid.

De parallelweg van de Rijksstraatweg, aansluitend aan het sluippaadjes, wordt weliswaar gestrooid, maar niet eerder dan nadat andere doorgaande wegen en routes zijn gestrooid.

De aannemer houdt de brug bij sneeuwval schoon. Dit kan, afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw, soms even wat tijd in beslag nemen.

Contactpersoon van de provincie is Gerlof Tiemersma: 06 Ė 15 06 81 69.

Contactpersoon van de gemeente is Sijtze Dijkstra: 06 - 51 11 30 61.

Gevaar door diefstal op de vaarweg

In de afgelopen periode hebben vandalen al enkele malen de verlichting van de scheepvaartbebording vernield en gestolen. Het feit dat de borden in het donker daardoor soms tijdelijk niet (goed) zichtbaar zijn, kan zorgen voor gevaarlijke situaties op de vaarweg.

We vragen mensen die getuige zijn van het stelen of vernielen van de verlichting, contact op te nemen met Gerlof Tiemersma, 06 15 06 81 69

Inloopspreekuur

Elke maandag, van 10 tot 12 uur is er inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.


Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven. 

De e-mail "Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer" is als pdf te downloaden