Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2016 > 28 oktober 2016 

28 oktober 2016 

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl 
brug Zuidhorn

Voortgang afzinken kelder noordzijde

Het afzinken van de kelder aan de noordzijde verloopt voorspoedig. Aanstaande maandag begint het 24 uurs afzinkproces. Het afzinken van de kelders geeft ook 's nachts geluidshinder. De draadkraan, die de grond afgraaft, draait 24 uur per dag en de afgegraven grond wordt in vrachtauto’s geladen en afgevoerd. Ook de hydraulische vijzels maken geluid en kunnen hinder veroorzaken, omdat dit vijzelsysteem een zwaar aggregaat gebruikt.

De aannemer doet er alles aan om de geluidshinder te beperken, onder andere door modern en stiller materieel te gebruiken. En ook door rekening te houden met de positie van het aggregaat en de machines niet onnodig te laten draaien.

In totaal duurt het afzinken van deze kelder ongeveer twee en een halve week. Het proces is goed te volgen via de webcam op de site.

Verlichting

Op de brug is inmiddels extra verlichting aangebracht.

Inloopspreekuur

Elke maandag, van 10 tot 12 uur is er inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.

 De e-mail "Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer" is als pdf te downloaden