Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2016 > 8 juli 2016

8 juli 2016

Nieuwsbrief hoofdvaarweg Lemmer Delfzijl
brug Zuidhorn 

Vervolg bouw kelders

De kelder aan de noordzijde is op diepte afgezonken. De kelder van de bestaande brug is tijdens de werkzaamheden op zijn plaats gebleven. Het was niet nodig om de brug omhoog te zetten en het pontje in te zetten.
Aan de zuidzijde wordt volop gebouwd aan de volgende fase van de kelder. Eerst worden nu de wapening en de bekisting aangebracht. Nog voor de bouwvak wordt het eerste gedeelte, zo'n 7,5 meter boven maaiveld, gestort. 
Vakantiesluiting
In de bouwvak (van 1 tot en met 19 augustus) liggen de werkzaamheden stil. Het informatiecentrum Zuidhorn is dan gesloten. Er is ook geen inloopspreekuur.
Van de bouw en het afzinken van de kelders hebben wij een korte animatie gemaakt. Deze kunt u hier bekijken. 

Inloopavond: 22 september

Zoals u van ons gewend bent organiseren we ook dit jaar weer een grote inloopavond over de projecten, die in de gemeente Zuidhorn worden uitgevoerd in het kader van het verbeteren van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. De inloopavond van dit jaar is op 22 september, van 17.00 tot 20.00 uur in hotel Aduard. 

Inloopspreekuur

In de bouwvak, van 1 tot en met 19 augustus, is het Informatiecentrum gesloten en is er geen inloopspreekuur. 

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via deze link aangeven. 

De e-mail "Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer" is als pdf te downloaden.