Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2016 > 9 juni 2016

9 juni 2016

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn
week 23 2016

Pontje en bussen een week later
Afgelopen maandag is gebleken, dat het afzinken van de kelder aan de zuidzijde van het Van Starkenborghkanaal, enkele dagen langer duurt dan gepland. Dit komt doordat we in de grond niet verwachte obstakels tegen komen, zoals een oud riool en een oude weg.
Hierdoor schuiven alle werkzaamheden een week door. We starten dan ook op 15 juni (in plaats van 13 juni) met het verwijderen van de bestaande verankering van de kelder van de huidige brug. Tijdens deze werkzaamheden wordt, zoals eerder gemeld, de brug omhoog gezet. Fietsers en voetgangers kunnen dan drie dagen geen gebruik maken van de brug.

Pontje en bussen
Als alternatief vaart er 15, 16 en 17 juni een pontje van 5.30 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts. Dit pontje vaart heen en weer vanaf Van Starkenborgh Kanaal noordzijde nummer 37.
Vanwege de beperkte capaciteit van dit pontje, worden in de spitsuren tussen 6.30 uur en 9.15 uur en 14.00 uur en 18.30 uur bussen ingezet.

Vertreklocaties en dienstregeling
Morgen ontvangt u van ons een nieuwsbrief met daarin de exacte vertreklocaties van het pontje en de bussen. In deze nieuwsbrief nemen we ook een dienstregeling van de bussen op. 

Inloopavond: 22 september
Zoals u van ons gewend bent organiseren we ook dit jaar weer een grote inloopavond over de projecten, die in de gemeente Zuidhorn worden uitgevoerd in het kader van het verbeteren van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. De inloopavond van dit jaar is op 22 september, van 17.00 tot 20.00 uur in hotel Aduard. 

Informatiecentrum Zuidhorn en inloopspreekuur
Elke maandag, van 10 tot 12 uur is er inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project. 

Nieuwsbrief
Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via deze link aangeven. 

De e-mail "Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer" is als pdf te downloaden.