Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2016 > 9 maart 2016

9 maart 2016

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
week 10

Voortgang werkzaamheden

Nabij de brug wordt langzamerhand steeds duidelijker zichtbaar dat er wat staat te gebeuren, dat we beginnen met de bouw van de nieuwe beweegbare brug. Zoals we eerder al hebben gemeld zijn we de inrichting van de bouwterreinen aan het voorbereiden en in week 12 (de week van 21 maart) worden de keten geplaatst.

Tijdens de bouw van de nieuwe brug, wordt de oude brug afgesloten voor alle autoverkeer. De brug is dan nog wel te gebruiken voor fietsers en voetgangers. Om de brug zo aan te passen dat voetgangers en fietsers tijdens de bouw, veilig gebruik kunnen blijven maken van de oude brug wordt deze aangepast. Hiervoor is een avond en nacht afsluiting nodig voor alle verkeer, inclusief fietsers en voetgangers.  
Deze afsluiting duurt van zaterdag 2 april 20:00 uur 's avonds, tot zondag 3 april 9:00 uur 's morgens.

Tijdens deze afsluiting worden taxibusjes ingezet om de voetgangers en fietsers (met fietsen) naar de andere kant van het kanaal te brengen. Hoe dit precies wordt georganiseerd laten we u zo snel mogelijk weten. Na de afsluiting kunnen fietsers en voetgangers de aangepaste brug weer gebruiken.

De e-mail "Voortgang werkzaamheden" is als pdf te downloaden