Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017

Nieuws 2017

27 september 2017
Nieuwsbrief hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

Voortgang werkzaamheden

Het stalen brugdeel staat nu vast in de grond. Op het rijdek zijn de betonvloer en de zijwanden van de brug gestort. De tijdelijke betonnen ondersteuningen zijn bijna gesloopt en langs de Mokkenburgweg is de verankering van de damwand aangebracht. Tot eind september wordt de spoorbaan verder afgebouwd.

Buitendienststelling oude spoor

In het weekend van 29 september tot en met 1 oktober wordt de nieuwe spoorbrug klaargemaakt voor gebruik. De eerste trein rijdt naar verwachting op 2 oktober over het nieuwe traject. De buitendienststelling van het oude spoor begint op donderdag 28 september om 23.00 uur en eindigt op maandag 2 oktober om 05.30 uur. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.prorail.nl/, bij 'ProRail Vernieuwt'.

Het is de planning om op zaterdag 7 oktober de vakwerkoverspanning (het hoge gedeelte) van de oude brug te verwijderen. Dit brugdeel wordt door TNO onderzocht om de kennis over staal en onderhoudszaken te vergroten.

Webcam

U kunt het werk op de nieuwe bruglocatie vanuit het zuiden via camera 1 voorlopig nog blijven volgen.

Meer weten?

Wij streven ernaar u zo goed mogelijk vooraf te informeren over de werkzaamheden en ingrijpende activiteiten. Dat doen wij via deze digitale nieuwsbrief en www.lemmer-delfzijl.nl. Tijdens onze werkzaamheden proberen wij zo min mogelijk hinder te veroorzaken. Voor vragen over het project kunt u contact opnemen met Kees Siegers van de provincie Groningen, telefoonnummer 050-3164131.

Attentie

Op het voormalig zwembadterrein (zuidoever) heeft de aannemer, in overleg met de

gemeente Zuidhorn, tijdelijk een hoeveelheid grond opgeslagen. Het depot is afgezet met

hekken en waarschuwingsborden. Het toch betreden van deze locatie kan levensgevaarlijk zijn. Dit geldt ook voor het betreden van het spoor/werkterrein bij de Westergasttunnel. Het verzoek is om met name kinderen hiervoor te waarschuwen.

Inloopspreekuur

In de oneven weken vindt op maandagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur een inloopspreekuur plaats in de bouwkeet op het terrein op de zuidoever. U kunt hier terecht voor al uw vragen over de uitvoering van het project.

Meer weten over het project?

Wij streven ernaar u zo goed mogelijk vooraf te informeren over de werkzaamheden. Wij doen dit via een digitale nieuwsbrief en op www.lemmer-delfzijl.nl.

Wij proberen zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken. Mocht u toch hinder ondervinden of vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met K.L. (Kees) Siegers van de provincie Groningen, telefoonnummer 050-3164131.

Nieuwsbrief als PDF te downloaden.

Submenu