Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017 > 10 maart 2017

10 maart 2017


Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
Brug Zuidhorn

Inloopbijeenkomst werkzaamheden aan bruggen in Zuidhorn

De provincie Groningen houdt op woensdag 29 maart aanstaande van 18.00-20.00 uur een inloopbijeenkomst in Zaal Balk, De Gast 39 te Zuidhorn. U kunt dan informatie krijgen over de sloop van de oude brug tussen Zuidhorn en Noordhorn, het inhijsen van de nieuwe beweegbare brug, de eventuele hinder die de werkzaamheden met zich meebrengen en de inzet van de pont en de bussen. Daarnaast is er gelegenheid voor het stellen van vragen over de spoorbrug. De gemeente Zuidhorn is ook aanwezig met het plan voor de herinrichting aan weerszijden van de brug.

U bent van harte welkom.

Aanbrengen damwanden Tafelbrug Zuidhorn

Anders dan berichtgeving in de media doet vermoeden is het werk aan de damwanden niet stilgelegd. De aannemer is vrijdag 10 maart niet bezig met het aanbrengen van damwanden, maar dat was reeds gepland. Maandag wordt het plaatsen van de damwanden hervat. Tijdens de werkzaamheden monitoren we continue de sterkte van de trillingen. De werkzaamheden worden aangepast wanneer dat nodig is. Het plaatsen van de damwanden in de compacte laag in de bodem veroorzaakt de trillingen. Bij vragen en in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.

Voorjaar 2017: Inzet pontje en bussen

Volgens de planning wordt de brug vanaf eind april/begin mei tussen de 10 en 14 weken afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Hoe lang precies is afhankelijk van het verloop van de sloop van de oude brug.

Net als in 2016, vaart er in die periode een pontje van 5.30 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts. Dit pontje vaart heen en weer vanaf Van Starkenborghkanaal noordzijde nummer 37.

Vanwege de beperkte capaciteit van dit pontje, worden in de spitsuren tussen 6.30 uur en 9.15 uur en 14.00 uur en 18.30 uur ook bussen ingezet. We zijn aan het onderzoeken of extra halteplaatsen voor de bussen mogelijk zijn. Dit doen wij in overleg met de gemeente en de scholen.

U kunt te zijner tijd de dienstregeling van de extra bussen hier downloaden.

Inloopspreekuur

Vanaf januari 2017 is er elke laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.