Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017 > 14 juli 2017

14 juli 2017

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl 
brug Zuidhorn 

Het nieuwe brugdek is gisteren te water gelaten bij de fabriek in Burgum. Vandaag wordt het brugdek naar Zuidhorn gevaren. 

Tijdelijke dienstregeling Qbuzz verlengd

De tijdelijke dienstregeling van Qbuzz, die is ingegaan op 21 april, wordt met een week verlengd, tot en met vrijdag 21 juli. De pendelbus rijdt volgende week op de gebruikelijke tijden van Noordhorn naar Zuidhorn en vice versa.

Inhijsen nieuwe tafelbrug

Het nieuwe brugdek wordt vandaag van Burgum naar Zuidhorn gevaren. Morgen, op zaterdag 15 juli, wordt het nieuwe brugdek brug tussen Noordhorn en Zuidhorn ingehesen. Via drijvende hijsbokken  wordt het bruggedeelte op de nieuwe brugkelders geplaatst. Deze werkzaamheden beginnen om 9.00 uur en eindigen naar verwachting rond 13.00 uur.

Webcam

U kunt het plaatsen van het brugdeel thuis live via de webcam volgen op de website van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl: www.lemmer-delfzijl.nl

Ter plekke volgen

Wilt u op locatie komen kijken naar de werkzaamheden, dan kunt u het beste gaan staan bij de uitkijkpunten aan de noord- en zuidoever van het Van Starkenborghkanaal, zie plattegrond.

Om parkeeroverlast te voorkomen, is het het beste om lopend of op de fiets te komen. Komt u met de auto, dan kunt u gebruik maken van de parkeerplaats bij Koopman aan de noordzijde van het Van Starkenborghkanaal of bij GVK De Rank en De Gasthorn aan de zuidzijde van het Van Starkenborghkanaal, zie plattegrond.

Verkeersmaatregelen

Om het inhijsen veilig te kunnen uitvoeren, worden extra verkeersmaatregelen getroffen. 

Het inhijsen van de brug wordt uit veiligheidsoverweging uitgevoerd in een afgesloten gebied, zie plattegrond. 

De Van Starkenborghkanaal NZ en de Van Starkenborghkanaal ZZ zijn tot 100 meter ten oosten en tot 100 meter ten westen van de brug afgesloten voor alle verkeer tussen 10.00 uur en 13.00 uur. 

Er geldt een parkeerverbod vanaf Van Starkenborghkanaal 1a  tot nummer 5. 

Pontje

Het pontje vaart deze dag.

Planning van het inhijsen

Het inhijsen van de nieuwe brug vindt plaats op zaterdag 15 juli tussen 9.00 en ongeveer 13.00 uur. Het is mogelijk dat het inhijsen van de brug moet worden uitgesteld, bijvoorbeeld vanwege het weer. Dan wordt er uitgeweken naar zaterdag 22 juli.

Actuele informatie

Mocht het inhijsen van de brug niet doorgaan op 15 juli, dan wordt u hierover geïnformeerd via www.lemmer-delfzijl.nl.

Zevenster

Uit veiligheidsoverwegingen is het gebied rondom de brug afgesloten voor het publiek. Binnen dit gebied valt ook de Zevenster aan De Gast 82 in Zuidhorn. Daarom is de Zevenster op 15 juli de gehele dag gesloten. Mocht het inhijsen wegens (weers)omstandigheden niet doorgaan op 15 juli, dan wordt uitgeweken naar 22 juli. In dat geval is De Zevenster op 15 juli de hele dag geopend en op 22 juli de hele dag gesloten.

Kijk voor actuele informatie op http://lemmer-delfzijl.nl/

Stremming Van Starkenborghkanaal

In verband met de bouw van de spoorbrug in Zuidhorn is het Van Starkenborghkanaal bij Zuidhorn gestremd op zaterdag 8 juli van 04.00 uur tot maandagochtend 10 juli 06.00 uur. In verband met het inhijsen van de tafelbrug is het Van Starkenborghkanaal gestremd bij Zuidhorn en ter hoogte van de Oostersluis van vrijdag 14 juli van 20.00 uur tot maandag 17 juli 06.00 uur.

Beide stremmingen gelden voor alle scheepvaartverkeer.

Volgende week gaat de aannemer 

de nieuwe tafelbrug inrichten en testen; 

verder met het bestraten van de aansluiting tussen de Rijksstraatweg en de brug. Eerst is de noordkant aan de beurt, daarna de zuidkant. 

Openstelling brug voor het verkeer

Nadat het brugdek is ingehesen, wordt het asfalt aangebracht op het wegdek van de brug. Zodra de aannemer deze werkzaamheden heeft afgerond, kan het verkeer over de brug. 

Servicenummers

Pont: 06-15 96 23 68 (dit nummer kunt u bellen als u tijdens de vaartijden geen schipper aantreft bij de pont)

QBuzz: 0900 72 899 65 (dit nummer kunt u bellen voor vragen, opmerkingen en tips over het rijden van de tijdelijke bus tussen Noordhorn en Zuidhorn) 

Inloopspreekuur

Elke laatste maandag van de maand, is er van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.  

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.