Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017 > 20 april 2017 

20 april 2017 


Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn

De bouwconstructie voor de kraan

Sloop tafelbrug

De sloopwerkzaamheden van de tafelbrug beginnen op vrijdag 21 april om 09.00 uur. Vanaf dat moment is de brug ongeveer 14 weken niet meer toegankelijk voor fietsers en voetgangers. In het eerste weekend, van 21 t/m 23 april, wordt het beweegbare deel van de brug gesloopt. Na het weekend bouwt de aannemer rondom de oude bestaande brugkelders  damwandkuipen. Binnen deze damwandkuipen worden de kelders gesloopt. Tegelijkertijd brengt de aannemer in de nieuwe kelders voorzieningen aan, zoals staalconstructies en kabels en leidingen. Volgende week gebeurt dat eerst aan de zuidzijde.

Geluidshinder

De sloopwerkzaamheden aan het beweegbare deel van de brug vinden in het weekend van 21 t/m 23 april  dag en nacht plaats. Met uitzondering van nog nader aan te kondigen weekenden wordt er vanaf maandag 24 april  alleen overdag gewerkt op werkdagen. Hoewel wij ons best doen om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken, zal er tijdens de hele periode helaas toch geluidshinder ontstaan.  Mocht u overlast ervaren of vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, telefoonnummer 06 52 63 29 53.

Verkeershinder

Vanaf vrijdag 21 april, 09.00 uur is de brug  ongeveer 14 weken lang volledig afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.  In deze periode is tevens een deel de Rijksstraatweg aansluitend aan beide zijden van de brug afgesloten (met uitzondering van aanwonenden). Daarnaast worden enkele wegen en paden rondom het werkgebied  afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Klik hier voor de plattegrond.

Stremming Van Starkenborghkanaal

In verband met de sloop van het brugdek is het Van Starkenborghkanaal gestremd voor alle scheepvaartverkeer en  recreatievaart van vrijdagavond 21 april 20.00 uur tot maandagochtend 24 april 6.00 uur.

Alternatief vervoer

Vanaf vrijdag 21 april kunt u 14 weken lang gratis gebruikmaken van een pontje en een extra busverbinding tussen Noordhorn en Zuidhorn.

Het pontje vaart ter hoogte van het Van Starkenborghkanaal noordzijde nummer 37. Op vrijdag 21 april vaart het pontje vanaf 09.00 tot 01.30 uur 's nachts. Vanaf 22 april is dat van 05.30 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts. Het pontje vaart 7 dagen per week, ook op feestdagen.

Ook rijden er vanaf vrijdag 21 april extra bussen. De bussen stoppen onder meer bij de scholen en het station in Zuidhorn. De bustijden zijn afgestemd op de schooltijden en het andere openbaar vervoer. De route van de bus vindt u hieronder. De dienstregeling vindt u door hier te klikken.

Vervoer tussen Noordhorn en Zuidhorn tijdens Koningsdag op 27 april

Op donderdag 27 april, tijdens Koningsdag, kunt gebruik maken van een LijnBelBus tussen Noordhorn en Zuidhorn. De LijnBelBus rijdt alleen wanneer u de specifieke rit telefonisch gereserveerd heeft. De LijnBelBus rijdt volgens een vaste route en dienstregeling. In de dienstregeling wordt aangegeven wanneer de rit door een LijnBelBus wordt gereden. Wilt u met de LijnBelBus mee, dan moet u minimaal één uur van te voren telefonisch reserveren bij de regionale vervoerder die de rit rijdt. U kunt voor meerdere ritten tegelijk reserveren. Kijk voor meer informatie op www.qbuzz.nl

Uiteraard kunt u de hele dag ook met het pontje mee. In verband met de feestelijkheden in de avonduren, vaart het pontje in de nacht van 27 op 28 april een uur langer door. U kunt tot 2.30 uur gebruik maken van het pontje.

Inloopspreekuur

Vanaf januari 2017 is er elke laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.

Uitschrijven   Update gegevens