Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017 > 21 januari 2017

21 januari 2017

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn

Stand van zaken en vooruitblik

Voortgang werkzaamheden

Zowel aan de noordzijde als de zuidzijde zijn inmiddels de kolommen in de kelders gestort.

Afgelopen week zijn de ballastkisten in de kelders gehesen, maandag aan de noordzijde en dinsdag aan de zuidzijde.

Komende week start het grondwerk ter voorbereiding op het aanbrengen van de damwanden. Zoals het er nu uitziet start het aanbrengen van de damwanden in week 5 (dat was week 4), afwisselend in de noord- of zuidoever

De werkzaamheden vinden plaats op de reguliere werktijden en worden dan ook niet in de weekenden of 's nachts uitgevoerd. De werkzaamheden aan de damwanden en verankeringen duren tot half maart 2017.

Wijziging inloopspreekuur

In 2017 wordt het inloopspreekuur nog maar één keer per maand gehouden en wel op de laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur.

Voorjaar 2017: 10 tot 14  weken lang pontje en bussen

Als alles volgens planning verloopt, wordt de brug vanaf maart tussen de 10 en 14 weken afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Hoe lang precies is afhankelijk van het verloop van de sloop van de oude brug.

Net als in 2016, vaart er in die periode een pontje van 5.30 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts.

Dit pontje vaart heen en weer vanaf Van Starkenborghkanaal noordzijde nummer 37.

Vanwege de beperkte capaciteit van dit pontje, worden in de spitsuren tussen 6.30 uur en 9.15 uur en 14.00 uur en 18.30 uur ook bussen ingezet.

U kunt te zijner tijd de dienstregeling van de extra bussen hier downloaden.

We adviseren een ieder zo veel als mogelijk gebruik te maken van eigen vervoer en om te rijden over de nieuwe vaste brug en de N355. Dit om lange wachttijden te voorkomen.

Inloopspreekuur

Vanaf januari 2017 is er elke laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.
Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.


Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.

De e-mail "Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer" is als PDF te downloaden.