Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017 > 26 april 2017 

26 april 2017 


Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn

Tussen de oude brugkelders (foto) wordt een drijvend platform geplaatst. Op dit platform komt de machine die de voorste damwanden van de bouwkuipen aanbrengt.

Sloop tafelbrug

De sloopwerkzaamheden van de tafelbrug zijn afgelopen vrijdag begonnen. In de nacht van vrijdag op zaterdag is het beweegbare deel van de brug gesloopt. De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen. Hieronder ziet u een foto-impressie. Op deze pagina ziet u een filmpje.

Voortgang werkzaamheden

Deze week bouwt de aannemer rondom de oude bestaande brugkelders damwandkuipen. Binnen deze damwandkuipen worden de kelders gesloopt. Tegelijkertijd brengt de aannemer in de nieuwe kelders voorzieningen aan, zoals staalconstructies, kabels en leidingen.

In het weekend van 28 t/m 30 april worden de voorste damwanden van de noordelijke en de zuidelijke bouwkuip aangebracht. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf een drijvend platform dat tussen de brugkelders wordt geplaatst.

Geluidshinder

Alle werkzaamheden vinden alleen overdag plaats. Het aanbrengen van de damwanden veroorzaakt geluidshinder. Mocht u overlast ervaren of vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, telefoonnummer 06 52 63 29 53.

Stremming Van Starkenborghkanaal

In verband met het aanbrengen van de voorste damwanden voor de bouwkuipen, is het Van Starkenborghkanaal gestremd voor alle scheepvaartverkeer en  recreatievaart van zaterdag 29 april 06.00 uur tot zondag 30 april 16.00 uur.

Vervoer tussen Noordhorn en Zuidhorn tijdens Koningsdag op 27 april

Op donderdag 27 april, tijdens Koningsdag, kunt u gebruik maken van een LijnBelBus tussen Noordhorn en Zuidhorn. De LijnBelBus rijdt alleen wanneer u de specifieke rit telefonisch gereserveerd heeft. Deze bus rijdt volgens een vaste route en dienstregeling. In de dienstregeling wordt aangegeven wanneer de rit door een LijnBelBus wordt gereden. Wilt u met de LijnBelBus mee, dan moet u minimaal één uur van te voren telefonisch reserveren bij de regionale vervoerder die de rit rijdt. U kunt voor meerdere ritten tegelijk reserveren. Kijk voor meer informatie op www.qbuzz.nl of www.9292.nl

Uiteraard kunt u de hele dag ook met het pontje mee. In verband met de feestelijkheden in de avonduren vaart het pontje in de nacht van 27 op 28 april een uur langer, tot 02.30 uur.

Fietsers vanuit Grijpskerk richting Zuidhorn worden omgeleid via Gaarkeuken en Hoendiep zuidzijde. Fietsers vanuit Den Ham worden omgeleid via Aduard.

Inloopspreekuur

Vanaf januari 2017 is er elke laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.


Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder  andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.