Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017 > 28 januari 2017

28 januari 2017

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn

Stand van zaken en vooruit blik

Voortgang werkzaamheden

Komende maandag begint de aannemer met het vervangen van de damwanden aan de zuid west kant van het kanaal. Ter voorbereiding hierop heeft de aannemer afgelopen week grondwerkzaamheden uitgevoerd. 

Het vervangen van de damwanden gebeurt vanaf het water en vindt plaats op werkdagen op de reguliere werktijden van 7:00 tot 17:00 uur.  Deze werkzaamheden kunnen gepaard gaan met enig geluidoverlast. De werkzaamheden aan de damwanden en verankeringen duren tot medio maart.

Wijziging inloopspreekuur

In 2017 wordt het inloopspreekuur nog maar één keer per maand gehouden en wel op de laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur.

Inzet pontje en bussen

Inmiddels is bekend dat de sloop van de brug begint in april 2017. Vanaf dan gaat de brug dicht voor alle verkeer en kunt u gebruik gaan maken van het pontje en bussen. Vanwege de beperkte capaciteit van dit pontje, worden in de spitsuren tussen 6.30 uur en 9.15 uur en 14.00 uur en 18.30 uur ook bussen ingezet.We zijn aan het onderzoeken of extra halte plaatsen voor de bussen mogelijk zijn in Zuidhorn. Daarnaast kijken we of er bussen ingezet kunnen worden voor de basisscholen in Zuidhorn.

Voorjaar 2017: Inzet pontje en bussen

Volgens de planning wordt de brug vanaf april tussen de 10 en 14 weken afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Hoe lang precies is afhankelijk van het verloop van de sloop van de oude brug.

Net als in 2016, vaart er in die periode een pontje van 5.30 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts.

Dit pontje vaart heen en weer vanaf Van Starkenborghkanaal noordzijde nummer 37.

Vanwege de beperkte capaciteit van dit pontje, worden in de spitsuren tussen 6.30 uur en 9.15 uur en 14.00 uur en 18.30 uur ook bussen ingezet.

We zijn aan het onderzoeken of extra halte plaatsen voor de bussen mogelijk zijn in Zuidhorn. Daarnaast kijken we of er bussen ingezet kunnen worden voor de basisscholen in Zuidhorn.

U kunt te zijner tijd de dienstregeling van de extra bussen hier downloaden.

We adviseren een ieder zo veel als mogelijk gebruik te maken van eigen vervoer en om te rijden over de nieuwe vaste brug en de N355. Dit om lange wachttijden te voorkomen.

Inloopspreekuur

Vanaf januari 2017 is er elke laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.

Nieuwsbrief

 Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in deze PDF aangeven.