Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017 > 29 juli 2017

29 juli 2017

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn


Nieuwe brug in gebruik

Nadat het nieuwe brugdek afgelopen 15 juli is ingehesen is er hard doorgewerkt om ervoor te zorgen dat de brug voor de bouwvakantie opengesteld kan worden voor fietsers en voetgangers. Inmiddels zijn we al weer enkele weken verder en verlopen de werkzaamheden volgens planning. De meeste werkzaamheden die voor grote vertraging hadden kunnen zorgen zijn afgerond. Hierdoor kunnen we met steeds groter wordende zekerheid zeggen dat volgende week vrijdagmiddag 4 augustus de brug open gaat, niet alleen voor voetgangers en fietsers, maar voor alle verkeer.

Vanaf dat moment zal ook de pont uit de vaart genomen worden.

Enkele werkzaamheden zijn dan nog niet geheel afgerond en zullen na de vakantie verder opgepakt worden. Dit betreft onder andere het aanbrengen van enkele inritten, het aanbrengen van slijtlagen, het aanbrengen van enkele leuningen en diverse kleine afwerkingswerkzaamheden. Indien dit nodig is worden hiervoor aanvullende maatregelen getroffen, zoals noodleuningen en tijdelijke bebording. De resterende werkzaamheden worden direct na de bouwvakantie opgepakt.

Op zaterdag 15 juli werd het brugdek zorgvuldig omhoog gehesen en geplaatst tussen Zuidhorn en Noordhorn

Het was een ware precisieklus...

Servicenummers

Pont: 06-15 96 23 68 (dit nummer kunt u bellen als u tijdens de vaartijden geen schipper aantreft bij de pont)

QBuzz: 0900 72 899 65 (dit nummer kunt u bellen voor vragen, opmerkingen en tips over het rijden van de tijdelijke bus tussen Noordhorn en Zuidhorn)

Inloopspreekuur

Elke laatste maandag van de maand, is er van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.


Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.