Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017 > 2 juni 2017

2 juni 2017

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn

Werkzaamheden brug

De oude brug is nagenoeg gesloopt. De aannemer heeft de palen van de fundering van de brugkelder aan de zuidkant verwijderd. Volgende week worden de palen van de fundering van de brugkelder aan de noordkant verwijderd. Verder worden de bouwkuipen deels weggehaald en worden de nieuwe definitieve damwanden voor de nieuwe kelders geplaatst. Deze werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken.

Langere vaartijden pont

In de nacht van 10 op 11 juni

In verband met het jaarlijkse tentfeest van het Agrarisch Jongeren Kontakt in Noordhorn, vaart de pont in de nacht van 10 op 11 juni een uur langer: tot 02.30 uur.

In de nacht van 17 op 18 juni

In verband meet de feestweek in Noordhorn, vaart de pont in de nacht van 17 op 18 juni een uur langer: tot 02.30 uur.

Servicenummers

Pont

Mocht u - tijdens vaartijden - geen schipper aantreffen bij de pont, dan kunt u het servicenummer van de pont bellen: 06-55 15 44 04. Dit nummer hangt ook bij de pont.

Bus

Als u een vraag, opmerking of tip heeft over het rijden van de tijdelijke bus tussen Noordhorn en Zuidhorn, neem dan contact op met de klantenservice van Qbuzz, telefoon: 0900 72 899 65. Dit nummer hangt ook bij de bushalte.

Belbus

De tijdelijke dienstregeling van Qbuzz tussen Noordhorn en Zuidhorn geldt alleen op werkdagen. Op zaterdagen kunt u gebruik maken van de belbus. Kijk voor meer informatie op https://9292.nl

Vorderingen herinrichting Rijksstraatweg

De eerste fase van de herinrichting (vanaf de tunnel tot Rijksstraatweg 39) in Noordhorn is bijna klaar. In de loop van volgende week kan het verkeer weer over het nieuwe pleintje naar de Langestraat rijden.

De aannemer is deze week in Noordhorn met fase 2 en in Zuidhorn met fase 3 gestart. Het asfalt van de oude Rijksstraatweg is gefreesd en afgevoerd. Volgende week wordt begonnen met het leggen van regenwaterriolering.

Inloopspreekuur

Elke laatste maandag van de maand, is er van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.