Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017 > 2 maart 2017 

2 maart 2017 

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn

Het reliŽf waarmee de wanden worden verfraaid

Damwanden

Het werk aan de damwanden ligt even stil. De ondergrond waarop de laatste damwanden zouden worden geplaatst, was te hard. Op dit moment is het projectteam druk bezig uit te zoeken op welke manier het werk kan worden voortgezet.

Bovenste gedeelte van de kelders

De twee kelders die zich in de grond bevinden, worden volgende week opgehoogd. Dit gebeurt door het plaatsen van muren op de kelderwanden. Eerst aan de zuidkant, daarna aan de noordkant. Deze muren, die zich straks boven de grond bevinden, krijgen een reliŽf om ze te verfraaien (zie foto).

Het brugdek

De aannemer van het brugdek, BSB Staalbouw, is deze week begonnen met het lassen van de andere helft van het brugdek. Dit gebeurt op locatie te Burgum.

Wielen

In de nieuwe brug bevinden zich straks zogenaamde contragewichtswielen. Over deze wielen lopen staalkabels waaraan de contragewichten van het brugdek komen te hangen. De wielen worden in China gemaakt en gaan binnenkort op transport.

Voorjaar 2017: Inzet pontje en bussen

Volgens de planning wordt de brug vanaf eind april/begin mei tussen de 10 en 14 weken afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Hoe lang precies is afhankelijk van het verloop van de sloop van de oude brug.

Net als in 2016, vaart er in die periode een pontje van 5.30 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts. Dit pontje vaart heen en weer vanaf Van Starkenborghkanaal noordzijde nummer 37.

Vanwege de beperkte capaciteit van dit pontje, worden in de spitsuren tussen 6.30 uur en 9.15 uur en 14.00 uur en 18.30 uur ook bussen ingezet. We zijn aan het onderzoeken of extra halteplaatsen voor de bussen mogelijk zijn. Dit doen wij in overleg met de gemeente en de scholen.

U kunt te zijner tijd de dienstregeling van de extra bussen hier downloaden.

 Inloopspreekuur

Vanaf januari 2017 is er elke laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.