Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017 > 4 mei 2017

4 mei 2017


Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn

Kijkje in de kelders: het aanbrengen van staalconstructies, kabels en leidingen.

Werkzaamheden

In het weekend van 6 en 7 mei 2017 gaat de aannemer verder met de wapening van de betonconstructie. Deze werkzaamheden vinden vanaf zaterdag 7.00 uur alleen overdag plaats en veroorzaken geen geluidsoverlast. Eind volgende week wordt het beton gestort.

Daarnaast gaat de aannemer verder met het aanbrengen van de damwanden aan de noordzijde van het Van Starkenborghkanaal.

Dag van de Bouw

Op zaterdag 20 mei vindt van 10.00-16.00 uur de landelijke Dag van de Bouw plaats. Bouwbedrijven stellen op deze dag in het hele land bouwplaatsen open voor geďnteresseerden. U kunt deze dag een kijkje komen nemen in het bovenste gedeelte van de brugkelder aan de zuidzijde van het Van Starkenborghkanaal. Ook bent u van harte welkom in het informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. De aannemers staan u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden. Meer informatie vindt u op  www.dagvandebouw.nl 

Vaarweginformatie.nl

Op vaarweginformatie.nl vindt u actuele informatie over de beschikbaarheid van de vaarwegen. Bijvoorbeeld over wijzigingen in bedieningstijden van bruggen en sluizen, geplande en ongeplande hinder en werkzaamheden. Via ‘mijn vaarweginformatie’ kunt u zich abonneren op berichten. U geeft aan welke specifieke informatie u wanneer, hoe vaak en op welke manier wilt ontvangen. Zo blijft u makkelijk op de hoogte.

Inloopspreekuur

Elke laatste maandag van de maand, is er van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.