Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017 > 9 februari 2017 

9 februari 2017 

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl 
brug Zuidhorn

Voortgang werkzaamheden

Damwanden

De aannemer is deze week begonnen met het plaatsen van de damwanden aan de zuidoostzijde van het Van Starkenborghkanaal. Volgende week gaat hij hiermee verder.

Nieuw brugdek

Medewerkers van BSB Staalbouw werken ondertussen aan het nieuwe brugdek in een  grote loods. Het brugdek ligt nu nog op zijn kop (zie foto). Zij gaan het brugdek volgende week keren om aan de bovenkant te kunnen bouwen.

Voorjaar 2017: Inzet pontje en bussen

Volgens de planning wordt de brug vanaf april tussen de 10 en 14 weken afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Hoe lang precies is afhankelijk van het verloop van de sloop van de oude brug.

Net als in 2016, vaart er in die periode een pontje van 5.30 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts.

Dit pontje vaart heen en weer vanaf Van Starkenborghkanaal noordzijde nummer 37.

Vanwege de beperkte capaciteit van dit pontje, worden in de spitsuren tussen 6.30 uur en 9.15 uur en 14.00 uur en 18.30 uur ook bussen ingezet. We zijn aan het onderzoeken of extra halteplaatsen voor de bussen mogelijk zijn in Zuidhorn. Dit doen wij in overleg met de gemeente en de scholen.

U kunt te zijner tijd de dienstregeling van de extra bussen hier downloaden.

We adviseren een ieder zo veel als mogelijk gebruik te maken van eigen vervoer en om te rijden over de nieuwe vaste brug en de N355. Dit om lange wachttijden te voorkomen.

Inloopspreekuur

Vanaf januari 2017 is er elke laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.


Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.