Dorpsbelangen Noordhorn
Welkom in Noordhorn > Nieuws > Nieuws 2017 > 9 juni 2017

9 juni 2017

Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn

Sloopwerkzaamheden

De aannemer is bezig met de laatste sloopwerkzaamheden van de oude brug. Aansluitend verwijdert hij de damwandkuipen en brengt hij de laatste nieuwe damwanden en verankeringen aan. Ondertussen beginnen de baggerwerkzaamheden om het kanaal op de juiste diepte te krijgen. Verder worden onder meer staalconstructies en elektrische installaties in de brugkelders aangebracht.

Opruimen bestaande kabels en leidingen

In het weekend van 17 t/m 19 juni worden de kabels en leidingen in het Van Starkenborghkanaal aan weerszijden van de brug opgeruimd. Deze werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd met een kraanschip. Tijdens de werkzaamheden is het Van Starkenborghkanaal gestremd van zaterdagochtend 06.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur.

Langere vaartijden pont

In de nacht van 10 op 11 juni

In verband met het jaarlijkse tentfeest van het Agrarisch Jongeren Kontakt in Noordhorn, vaart de pont in de nacht van 10 op 11 juni een uur langer: tot 02.30 uur.

In de nacht van 17 op 18 juni

In verband meet de feestweek in Noordhorn, vaart de pont in de nacht van 17 op 18 juni een uur langer: tot 02.30 uur.

Alternatief vervoer pont

De pont vaart dagelijks van 05.30 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts, 7 dagen per week, ook op feestdagen. Mocht de pont tijdens deze tijden onverhoopt niet varen, dan wordt een bus ingezet. Aan de noordkant van het Van Starkenborghkanaal kunt u dan instappen aan het Van Starkenborghkanaal noordzijde nummer 37. Aan de zuidkant van het Van Starkenborghkanaal is dat bij het station.

Servicenummers

Pont

Mocht u - tijdens vaartijden - geen schipper aantreffen bij de pont, dan kunt u het servicenummer van de pont bellen: 06-55 15 44 04. Dit nummer hangt ook bij de pont.

Bus

Als u een vraag, opmerking of tip heeft over het rijden van de tijdelijke bus tussen Noordhorn en Zuidhorn, neem dan contact op met de klantenservice van Qbuzz, telefoon: 0900 72 899 65. Dit nummer hangt ook bij de bushalte.

Belbus

De tijdelijke dienstregeling van Qbuzz tussen Noordhorn en Zuidhorn geldt alleen op werkdagen. Op zaterdagen kunt u gebruik maken van de belbus. Kijk voor meer informatie op https://9292.nl

Inloopspreekuur

Elke laatste maandag van de maand, is er van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.

Nieuwsbrief

Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via de link in de PDF aangeven.