Dorpsbelangen Noordhorn

Pagina
Menu
Nieuws
U bent hier:   Home > Dorpsbelangen > Contact

Contact

Wilt u meer informatie over de vereniging of activiteiten van Dorpsbelangen?
Dan kunt u contact opnemen met het secretariaat.
e-mail: secretaris@dorpsbelangennoordhorn.nl

Redactie Noordhorn Nu: 
e-mail: redactie@dorpsbelangennoordhorn.nl 

 

 

Bedankt Rob!


Wie dorpsbelangen Noordhorn zegt, zegt Rob. Vraag een willekeurige inwoner van Noordhorn en iedereen weet wie Rob is. Vraag een wethouder (of wethouwer zoals Rob het verbasterde) en ze kennen hem allemaal. De voor- en nazitter van onze vereniging. Maar ook een doorzetter.Rob heeft ruim 15 jaar een bijzonder actieve rol gespeeld in het bestuur van onze vereniging. In het begin heeft Rob zich bemoeid met het technisch beheer van de oude Dörpsstee. Van het vaste onderhoud tot de grotere klussen, niets was Rob teveel. Begin jaren 2000 begon de langgekoesterde wens van de vereniging (een nieuw onderkomen) meer gestalte te krijgen. Plannen werden gemaakt, tekeningen geschetst en berekeningen opgesteld. Voortvarend als de vereniging was, werd ook in 2005 alvast het oude onderkomen gesloopt. Rob stond hierbij aan het roer met zijn technische achtergrond en know-how.

Ondertussen kwam de oude Willem Lodewijk vrij en borrelde de vraag op of het niet verstandiger was te verhuizen en die locatie uit te breiden. Hier zijn harde noten over gekraakt (zo heb ik uit de oude verslagen in het archief van Rob gelezen). Ook vond ik toen een introductie van Rob zelf als nieuwe voorzitter:

“ik hou niet van groepsvorming, iedereen hoort er gewoon bij. Ook al ben ik nu tijdelijk voorzitter – er moet immers nog gestemd worden – ik blijf ook gewoon de technische man”.

Ik vind voorzitter maar een term, ik ben ook nazitter, hahah! Ik ben een aanpakker, een optimist. Het glas is bij mij altijd halfvol”.

Rob kon zichzelf goed omschrijven en de beschrijving van toen was nog steeds op Rob van toepassing.

Technische man
De verbouwing van de Willem Lodewijk is met hulp van Rob een succes geworden en we hebben hiermee het mooiste dorpshuis van de gemeente Westerkwartier. Mede dankzij Rob hebben we vorig jaar het dak vol kunnen leggen met zonnepanelen. Ook voor aanpassingen aan de CV installatie had Rob de nodige ideeën. Vaak hebben we in de bestuursvergadering met een lach gediscussieerd over 4 x 10mm^2 kabels. Rob zag overal kansen en mogelijkheden voor verbetering van het dorpshuis. Voorafgaand aan de feestweek werd het dorpshuis steevast omgebouwd tot energie-centrale waardoor stroomuitval in de feesttent tot het verleden behoorde.

Voor- en nazitter
Rob was ondertussen voorzitter geworden van de vereniging en zet zich nog steeds in voor alle activiteiten in en rondom het dorpshuis. Een van zijn specialiteiten is het organiseren en mobiliseren van vrijwilligers voor allerlei functies en werkzaamheden. Van patat bakken tot het bemannen van de bar op de donderdagavond voor de schietvereniging (waarvan hij zelf trouwens ook voorzitter was). Een andere specialiteit van Rob is nazitten. Vergaderingen duren inhoudelijk steevast van 20 tot ca. 22:30 en onder Rob’s bewind wordt er geen vergadering voor 00:30 beëindigd. Een soort van lange rondvraag zeg maar. Tijdens de feestweek waren de nachten vaak kort, maar wel gezellig.

Rob was ook altijd in voor een geintje of een portie slap ouwehoeren. Zo hebben we samen een keer opgetreden tijdens de Tiroler-avond als Bert en Ernie in pakken van 40 graden. Rob’s idee was dat we daarmee de sfeer verhoogden en het werkte als een tierelier. Na afloop werd er door de aanwezige wijkagenten gevraagd welke mafkezen er in die warme pakken rondliepen. Toen stonden Rob en ik gelukkig al aan de bar…….

Want daar, aan de bar, stond Rob ook graag. Als lid van Concordia, de Schietclub en Oranjevereniging wist hij ook goed aan te geven waar de gevoeligheden lagen. Hij deed dat op z’n eigen manier en met respect voor anderen.

Optimist en het glas half-vol (al duurde dat bij Rob letterlijk nooit lang) Rob was altijd enthousiast, over wat dan ook. Of het nu ging over de invulling van de feestweek of een subsidie aanvraag van de gemeente overal zag Rob kansen en mogelijkheden. Ook de komst van het AJK feest naar het Dörpsstee terrein bracht mogelijkheden rondom het weer huren van een feesttent. Rob is altijd een drijvende kracht achter tal van acties en activiteiten geweest. De feestweek was (en is) het jaarlijkse hoogtepunt.

Zorgzaam (niet door Rob zelf benoemd)
Een ander punt heeft Rob zelf niet genoemd; zorgzaam. Ondanks dat het nu misschien lijkt dat Rob meer tijd in de Dörpsstee doorbracht dan thuis; de zorg voor het gezin en Adry stond altijd op 1. Rob was dan ook blij dat Adry nu haar eigen goede plek heeft in het Zonnehuis. Ik heb diep respect voor de wijze waarop hij dit heeft georganiseerd en hoe hij ermee omging.

Tijdens de feestweek van 2019 voelde Rob zich niet lekker. We merkten ook aan hem dat hij niet goed in z’n vel zat. In het najaar werd de diagnose gesteld. Rob, optimistisch als hij is (glas halfvol weet u nog), zag het allemaal vol vertrouwen tegemoet. De pijn was beheersbaar maar wel deed hij een stapje terug als bestuurder van onze vereniging. Wel bleef hij betrokken en daar waar het kon actief meedenken en helpen. Met paracetamol werd de lichamelijke pijn bestreden. Met zijn optimistische blik overtuigde hij anderen, en zichzelf, ervan dat het allemaal wel los zou lopen en dat hij nog vele feestjes zou meemaken.

Rob ging achteruit, harder dan iemand had kunnen vermoeden. Begin maart was ik nog bij Rob op de koffie in het ziekenhuis. Rob gaf aan te stoppen met zijn bestuurstaken en wilde graag het stokje overdragen. Dat bezoek heeft me geraakt. De afgelopen weken hebben we contact gehouden via de app en ondanks alles bleef Rob optimistisch. Toch bleek de situatie uitzichtloos en was verdere behandeling niet mogelijk. Rob is daarom overgebracht naar Adry in het Zonnehuis, zodat ze de laatste periode samen konden zijn. Ik heb Rob nog een keer kunnen spreken en hem kunnen bedanken voor al die jaren die hij zich heeft ingezet voor onze vereniging, het dorpshuis en de inwoners van Noordhorn. Rob wilde graag met een feestje afscheid van iedereen nemen en op zijn leven proosten. Samen met Adry, Sven, Sanne Jeffrey en de overige familie gaan we kijken hoe we hier een invulling aan kunnen geven.

Dinsdag 31 maart is Rob overleden.
Het afscheid was bijzonder. Bijzonder door de invloed van de Corona maatregelen maar ook omdat we aan Rob’s wens konden voldoen om zijn afscheid vanuit de Dörpsstee te organiseren. We missen hem ontzettend.

We wensen Adry, Sven, Sanne en Jeffrey ontzettend veel sterkte toe ik de komende periode.

Namens het bestuur,
Mark Postema Plv. voorzitter

 

Pagina
Menu
Nieuws

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login